diumenge, 23 d’abril del 2017

COCA D'OOVE, MADUIXES I NABIUS!!!

És temps del que anomenem fruites vermelles....maduixes, gerds, nabius...Per això és més fàcil de trobar-los, i el seu cost molt més assequible!!! D'aquesta facilitat, doncs, neix la recepta d'avui: una coca d'OOVE, maduixes i nabius, més tendre impossible, que va servir d'esmorzar pel dia de Sant Jordi, on el vermell precisament està sempre tant i tant present! 


INGREDIENTS
180 grams d'OOVE
400 grams de sucre
 3 ous grossos
1 culleradeta de vainilla
300 grams de farina
1 culleradeta i mitja de llevat químic tipus Royal
un pessic de sal
1 iogurt
120 ml de llet sencera
maduixes, nabius i sucre perlat
sucre llustre

Aquí teniu les estrelles d'aquesta coca!!!
PREPARACIÓ
Batem els ous, l'OOVE i el sucre.


Hi afegim la vainilla.


Llavors la farina, prèviament tamisada i barrejada amb el llevat i la sal.


Finalment és el torn del iogurt i la llet.



Quan tot estigui integrat, afegim les fruites (en reservem una miqueta per repartir pel damunt un cop dins el motlle). Les maduices tallades a trossets no molt petits, i els nabius sencers.


Folrem el motlle escollit amb paper de forn.


Hi aboquem la massa i acabem de repartir les fruites i les perles de sucre pel damunt. Enfornem, a 180 graus, opció rebosteria (escalfor a baix, a dalt i ventilador), durant aproximadament 1 hora, o fins que veieu que, en punxar-la, l'estre surt net. Si cal, la tapeu amb paper de plata en el darrer tram de cocció, per evitar se us torri massa pel damunt.


Un cop cuit, deixem refredar una mica, desemmotllem, i acabem de deixar refredar. Un cop ben fred, ensucrem amb una mica de sucre llustre (això darrer del tot opcional)! I a menjar!!!




Que vagi de gust!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada