dimarts, 27 de juny del 2017

BRIOIXOS DE FORMATGE...PERQUÈ SER TEMERARI, OBRINT AL FORN...POT TENIR UNA GRAN RECOMPENSA!

En aquests dies de calor sofocant...ser atrevit i agosarat, i endinsar-se en el món del pa casolà...pot tenir recompenses que s'aprecien especialment...Ha estat el cas d'aquests brioixos de formatge...deliciosos de per si...i degustats amb més passió per la literal suor que ha costat parir-los!


INGREDIENTS
1 got de llet sencera tèbia
25 grams de llevat fresc de flequer
2 ous
50 grams de mantega semifosa
una culleradeta de sal
2 cullerades generoses de sucre
600 grams aprox. de farina de blat
formatge manxego (a tacos i ratllat)
ou batut per pintar els brioixos

PREPARACIÓ
Dissolem el llevat a la tèbia i l'aboquem en un bol juntament amb els ous, la mantega, la sal i el sucre. Batem amb l'accessori globus. Tot seguit canviem a l'accessori ganxo, i hi afegim la farina. Amassem fins obtenir una massa elàstica, que es desenganxi del bol.


Tapem la massa, i deixem llevar la massa fins que dobli el seu volum. Llavors la traiem del bol, la disposem damunt una superfície enfarinada, li traiem l'aire i la dividim en porcions. En fem boles col.locant uns tacos de formatge a cada interior. Disposem totes les boles en una safata rodona d'anar al forn, untada d'oli, i tornem a tapar i deixar llevar fins que tornin a doblar el seu volum...amb aquesta calor ja veureu que no és massa temps.


Un cop feta la segona llevada...


...pinteu els brioixos amb ou batut...


...empolsineu generosament amb formatge ratllat (jo he ratllat el mateix manxego que he fet servir a tacos per l'interior), i enforneu, a 180 graus, opció rebosteria (escalfor a baix, a dalt i ventilador), durant aproximadament uns 20 minuts.


Un cop cuit, desenforneu i deixeu refredar...


L'exterior és preciós, però el seu interior encara més....


...i si us el mengeu amb el cor de formatge encara fos...irresistible!


Que vagi de gust!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada