dimarts, 19 de desembre de 2017

PASTETES DE IUCA I LLIMONA...UNA DELICIOSA RECEPTA SENSE GLUTEN!

Aquestes darreres setmanes, a la feina i en l'activisme, han estat molt complicades...d'aquí que tingui el boc un xic oblidat. Això no vol dir que no cuini, i molt...però em manca temps per fer les fotos i penjar-les amb la recepta. Aquest vespre, però, m'he proposat ensenyar-vos una de les meves darreres receptes, que té la particularitat de ser apte per celíacs, doncs es tracta d'unes delicioses pastetes fetes amb farina de iuca! Un nou ingredient al que ben segur trobaré nous destins ben aviat! A veure què us sembla!



INGREDIENTS 
4 tasses de farina de iuca
2 tasses de sucre blanc
4 rovells d'ou
el suc d'una llimona
2 o 3 cullerades de pela de llimona ratllada
125 grams de mantega a temperatura ambient
2 culleradetes de llevat químic, tipus Royal, però sense gluten
1 tassa de llet
(Quan parlo de tassa, per unificar criteris, parlo d'una tassa d'aproximadament 230-240 ml de capacitat).

Aquesta és la farina que he fet servir...i que
a partir d'ara té un lloc al meu rebost.
PREPARACIÓ
En un bol col.loquem la farina, el sucre, el llevat, els rovells, la mantega, la pela de llimona ratllada i el suc de llimona i comencem a amassar.


Afegim la llet, poc a poc, i continuem amassant fins a obtenir una massa fina, que no s'enganxi excessivament a les mans.



Llavors, ens empolsinem les mans amb farina de iuca, i fem boletes que anem dipositant damunt una safata, folrada de paper de forn.



Quan tinguem totes les boletes fetes, els dibuixem una quadrícula amb l'ajuda d'una forquilla.



En acabat, enfornem les pastetes a 170 graus, en opció rebosteria (escalfor a baix, a dalt i ventilador), fins que estiguin ben daurades.


Només us queda que s'acabin de refredar...i llestos! A punt per menjar! Són flonges per dintre i torradetes per fora...i amb un gustet de llimona deliciós!


Que vagi de gust!

2 comentaris:

  1. Seguro que están muy buenas que por algo las has hecho tu.
    A ti y toda tu maravillosa familia os deseo unas muy felices fiestas.
    Un abrazo de Blanca desde JUEGO DE SABORES

    ResponElimina
    Respostes
    1. Moltíssimes gràcies! Bones Festes i Bona entrada d'any també per vosaltres! Una abraçada des de Girona!

      Elimina