dissabte, 24 de febrer del 2018

EARL GREY TEA CAKE...UN ELEGANT I IRRESISTIBLE BERENAR!

A casa sempre han sigut de moltes infusions...tot i que el te no era una de les preferides...Però quan "El Mentalista" va entrar de ple a les nostres vides, la cosa va canviar...Us explico: En Marc era fan d'aquesta sèrie que mirava contínuament de manera desordenada...ara un capítol de la temporada sis, ara un de la tres...vaja...sense ordre ni concert, i totes les altres emprenyades perquè no enteníem res...Per això, i per posar fi a aquesta tortura, pel seu cumple li vam comprar les set temporades senceres, que hem vist plegats, als vespres i caps de setmana, capítol a capítol. El resultat: tots fanàtics de "El Mentalista", i del te, la beguda preferida d'aquest interessant personatge! La tetera ja era sempre damunt el nostre marbre, però ara tot sovint és plena de earl grey tea, la que hem descobert com la nostra varietat preferida....i si és acompanyat d'una rodanxa de llimona, encara més...Per això avui us faig una segona proposta per berenar: un earl grey tea cake que he preparat agafant d'aquí i d'allà, i que ha resultat ser espectacular! 



INGREDIENTS
Per la base
250 grams de sucre llustre
1 cullerada molt generosa de te earl grey
4 ous
200 grams de farina
1/2 culleradeta de llevat químic tipus Royal
la pell ratllada d'una llimona
1 iogurt desnatat
50 grams de mantega fosa

Pel glacejat
3 o 4 cullerades de te (infusió)
unes gotes de llimona
sucre llustre
rodanxes de llimona per decorar

Trieu un bon te earl grey...nosaltres n'hem provat alguns
i aquest és el que ens ha robat el cor!

PREPARACIÓ
Tritura bé el te amb un quart del sucre llustre, perquè els trossets de fulla quedin polvoritzats.



En un bol posem aquest te ensucrat, la resta del sucre i els ous, i batem moltíssim, fins a duplicar amb escreix el volum inicial.


Hi afegim la farina i el llevat tamisats, amb moviments suaus.


I tot seguit, la pela de llimona ratllada i el iogurt. Sobretot, aneu amb compte a l'hora d'integrar-ho tot plegat.



Per acabar, aboqueu a poc a poc la mantega fosa, i acabeu de remenar.


Al final, la massa us ha de quedar més o menys així.


Ja només queda abocar-la en un motlle rodó (de 24 cm de diàmetre), prèviament ruixat amb spray antiadherent, i enfornar a 170 graus, opció rebosteria (escalfor a baix, a dalt i ventilador), durant uns 25 minuts.


Un cop cuit, deixeu refredar sobre una reixa cap per avall.


Podeu aprofitar per preparar el glacejat, que no té cap complicació. Es tracta de barrejar el te, el suc de llimona i el sucre llustre fins obtenir una crema densa. No us posso quantitat de sucre, perquè es tracta d'incorporar el que faci falta fins a obtenir la textura volguda.



Aboqueu la glaça per sobre el cake...i decoreu amb unes rodanxes de llimona ben eixugades.


I ja el teniu a punt per a servir. Si espereu una estona, el glacejat endurirà i encara quedarà més bonic!


I ja veureu quin gust més fi i original! Que vagi de gust!

1 comentari: