diumenge, 11 de març de 2018

COCA DE POMA DE GIRONA!

I anem amb unes altres postres amb fruita, en aquest cas amb una de les reines de l'hivern: la poma, millor si és de Girona...de les més bones!


INGREDIENTS
1 placa de pasta de full
3 pomes
sucre moreno
el suc de mitja llimona
2 cullerades de melmelada de préssec

Per la crema pastissera
250 ml de llet
la pela d'una llimona
1 canó de canyella
50 grams de sucre
3 rovells d'ou
1 culleradeta de farina de blat de moro o maizena

PREPARACIÓ
Comencem preparant la crema, perquè s'ha de refredar abans de fer servir. Posem a bullir la llet amb el canó de canyella i la pell de llimona.


Paral.lelament, batem els ous i el sucre.



Quan la llet arrenqui el bull, retirem la pell de llimona i el canó de canyella, i hi aboquem els rovells d'ous.


Remenem bé, separem una mica de la barreja i hi dissolem la farina de blat de moro.


Ho aboquem també a la llet i continuem remenant, vigilant que no torni a bullir.


Remenar fins que espesseeixi, que normalment és després de 3 o 4 minuts de cocció.


Un cop obtinguda la densitat de crema, l'aboquem en una safata i la deixem refredar.


Mentre la crema es refreda, preparem la base. Folrem un motlle rodó amb una placa de pasta de full, punxeu-la i coeu-la al forn a 180 graus, en opció rebosteria: escalfor a baix, a dalt i ventilador, durant uns 5 minuts. El millor és coure-la aquests cinc minuts amb un pes al damunt, per evitar s'infli i no hi càpiga el farcit.



Un cop feta aquesta primera cocció de la base, hi repartim la crema pel damunt.


I anem per les pomes...Les pelem, les partim pel mig, i les tallem a fines rodanxes.



Les empolsinem generosament amb sucre moreno i les reguem amb el suc de mitja llimona.


I coem al microones durant 3 o 4 minuts.


Tot seguit, amb l'ajuda d'unes pinces, anem col.locant les rodanxes de poma (escorregudes) damunt la crema.



Empolsinem amb una mica més de sucre moreno i enfornem, a 180-190 graus, opció rebosteria, durant uns 20 minuts,  o fins que veieu que la poma es comença a daurar (si cal, els darrers minuts i per tal que no es cremi, acabeu la cocció tapada amb paper d'alumini). Un cop cuita...desenforneu i deixeu refredar damunt una reixa. Per acabar, i perquè la poma brilli més, pinteu amb una mica de melmelada de préssec.


I a degustar!


Que vagi de gust!

2 comentaris:

  1. Una tarta riquísima y si las manzanas de Girona las mejores.
    Un beso

    ResponElimina
  2. que vols que et digui Mònica, una recepta de 10.
    PTNTS
    Glòria

    ResponElimina