INGREDIENTS
500 ml de llet
500 ml de nata líquida
50 grams de sèsam negre
120 grams de sucre blanc
4 rovells d'ou
una mica més de sèsam negre i cons petits de galeta per decorar
Aquest és l'ingredient estrella d'aquest gelat: el sèsam negre! |
PREPARACIÓ
Poseu al foc la llet i la nata. Hi afegiu el sèsam negre i 40 grams de sucre.
Mentre la llet infusiona, bateu la resta del sucre i els rovells, fins que la barreja blanquegi.
Hi afegiu una mica de la llet (que estarà a punt quan tingui un color gris intens), barregeu bé, i aboqueu tot plegat al caçó.
Remeneu bé i mantingueu al foc fins que arrenqui el bull.
Llavors coleu i deixeu refredar.
Un cop la barreja freda, només us queda posar-la al congelador. El secret perquè quedi un gelat ben cremós és molt senzill: durant les tres primeres hores de congelació, heu de barrejar enèrgicament el gelat, cada vint minuts aproximadament, per evitar cristal.litzi. Un cop passada aquesta estona, ja podeu deixar-lo al congelador, sense més, per tal que endureixi. Per fer bé les boles, haureu de treure'l una estoneta abans de servir.
Si el presenteu amb una mica de sèsam i uns cons petits de galeta, a part de molt bo us quedarà d'allò més vistós!
Que vagi de gust!
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada