Avui hem berenat una coca de poma d'allò més deliciosa! Feta amb farina de civada i d'espelta, té un interior especialment tendre que la fa irresistible! I, a més, és d'allò més fàcil de preparar!
100 grams de farina de civada
100 grams de farina d'espelta
1 culleradeta de llevat tipus Royal
un pessic de sal
1/2 culleradeta de canyella
la pela ratllada d'una llimona
6 ous
100 grams de sucre més un pessic més per caramel.litzar una mica les pomes
4 o 5 pomes
una nou de mantega
un rajolí de rom
sucre llustre per decorar
PREPARACIÓ
Pelem les pomes i les tallem a trossets.
En una paella fonem una nou de mantega i hi aboquem la poma i un parell de cullerades de sucre.
Quan la poma ja estigui una mica daurada, hi afegim el rom i coem una mica més fins que s'evapori l'alcohol.
Paral.lelament batem els ous i el sucre fins que tripliquin el seu volum.
Batent més a poc a poc, hi afegim l'oli en un rajolí.
I llavors hi incorporem, a mà, i amb moviments de baix a dalt, la farina, prèviament tamisada juntament amb la sal, la canyella i el llevat.
Tot seguit hi afegim la pela de llimona ratllada.
I, per acabar, la poma escorreguda, reservant-ne uns quants trossets pel capdamunt.
Enfornem, en un motlle folrat de paper de forn i engreixat, a 170 graus, opció rebosteria (escalfor a baix, a dalt i ventilador), durant uns 35-40 minuts o fins que, en punxar-lo, l'estri surti net. Si cal, per tal que la superfícies no es torri massa, els darrers minuts tapeu la coca amb paper d'alumini.
Un cop cuit, desenforneu, deixeu refredar i empolsineu generosament amb sucre llustre!
Ja veureu quina cosa més bona! Que vagi de gust!
Fantastic recipe
ResponEliminaNo diu quin o quant oli :)
ResponEliminaNo dius quan oli
ResponEliminatampoc dius quan sucre!
ResponElimina