diumenge, 31 de març del 2019

PASTÍS "PES ÚNIC" DE POMA

Sense problemes de mesures, ni de memòria, ni la necessitat d'haver de buscar la recepta apuntada en qualsevol paperot i perduda enmig de factures, rebuts i circulars de l'escola...Aquest deliciós pastís (recepta @aliterdulcia) és la vostra solució! Només heu de pesar els ous que volgueu fer servir, amb closca, i fer servir el mateix pes de mantega, sucre i farina "bizcochona". Més fàcil impossible! 



INGREDIENTS (el número d'ous escollits dependrà de la mida del motlle que volgueu fer servir)
6 ous pesaven 354 grams amb closca
354 grams de mantega
354 grams de sucre
354 grams de farina amb llevat incorporat
6 pomes (3 pelades i tallades a dauets, i 3 amb pell tallades a mitges llunes)
sucre per empolsinar
sucre llustre i canyella per decorar

PREPARACIÓ
Pesem els ous. El seu pes serà la guia d'aquesta recepta.


El mateix pes dels ous el posem de mantega, i de sucre, al bol de la KA i batem uns quants minuts, fins obtenir una barreja cremosa.


Llavors hi afegim els ous i tornem a batre fins que la massa absorbeixi el líquid i torni a quedar cremosa.


En acabat afegim la farina amb el llevat incorporat.


Bateu fins que la farina quedi incorporada. La textura ha de ser més o menys aquesta.


Llavors, ja a mà, afegim les pomes pelades i tallades a dauets.



Col.loquem en el motlle escollit, que prèviament haurem ben engreixat.


Llavors és el moment de repartir pel damunt la resta de les pomes tallades a mitges llunes, i ensucrar amb una mica de sucre blanc normal.


Enfornem, a 180 graus (opció rebosteria: escalfor a baix, a dalt i ventilador) durant aproximadament 40 minuts, o fins que, en punxar-lo, l'estri surti net. Si veieu que se us torra massa pel damunt, el darrer període de cocció el tapeu amb paper d'alumini.


Desenforneu, deixeu refredar en el motlle una estona, i després desemmotlleu i acabeu de deixar refredar damunt una reixa. Un cop fred, decoreu generosament amb una barreja de sucre llustre i canyella.


Teniu l'èxit assegurat. Que vagi de gust!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada