Sense problemes de mesures, ni de memòria, ni la necessitat d'haver de buscar la recepta apuntada en qualsevol paperot i perduda enmig de factures, rebuts i circulars de l'escola...Aquest deliciós pastís (recepta @aliterdulcia) és la vostra solució! Només heu de pesar els ous que volgueu fer servir, amb closca, i fer servir el mateix pes de mantega, sucre i farina "bizcochona". Més fàcil impossible!
6 ous pesaven 354 grams amb closca
354 grams de mantega
354 grams de sucre
354 grams de farina amb llevat incorporat
6 pomes (3 pelades i tallades a dauets, i 3 amb pell tallades a mitges llunes)
sucre per empolsinar
sucre llustre i canyella per decorar
PREPARACIÓ
Pesem els ous. El seu pes serà la guia d'aquesta recepta.
El mateix pes dels ous el posem de mantega, i de sucre, al bol de la KA i batem uns quants minuts, fins obtenir una barreja cremosa.
Llavors hi afegim els ous i tornem a batre fins que la massa absorbeixi el líquid i torni a quedar cremosa.
En acabat afegim la farina amb el llevat incorporat.
Bateu fins que la farina quedi incorporada. La textura ha de ser més o menys aquesta.
Llavors, ja a mà, afegim les pomes pelades i tallades a dauets.
Col.loquem en el motlle escollit, que prèviament haurem ben engreixat.
Llavors és el moment de repartir pel damunt la resta de les pomes tallades a mitges llunes, i ensucrar amb una mica de sucre blanc normal.
Enfornem, a 180 graus (opció rebosteria: escalfor a baix, a dalt i ventilador) durant aproximadament 40 minuts, o fins que, en punxar-lo, l'estri surti net. Si veieu que se us torra massa pel damunt, el darrer període de cocció el tapeu amb paper d'alumini.
Desenforneu, deixeu refredar en el motlle una estona, i després desemmotlleu i acabeu de deixar refredar damunt una reixa. Un cop fred, decoreu generosament amb una barreja de sucre llustre i canyella.
Teniu l'èxit assegurat. Que vagi de gust!
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada