diumenge, 31 de març de 2019

COCA DE PA DE PERNIL IBÈRIC

Avui us proposo un sopar d'allò més senzill, sa i equilibrat...una coca de pernil ibèric, que jo vaig acompanyar amb un ou poché...quina cosa més bona!!! Animeu-vos a preparar-la!


INGREDIENTS (per una coca grossa)
150 grams aproximats de pernil ibèric tallat a dauets
500 grams de farina
320 ml d'aigua tèbia
25 grams de llevat fresc de cuiner
un pessic petit de sal
3 o 4 cullerades d'oli d'oliva, més una mica més per pintar
ous i orenga per decorar

PREPARACIÓ
Primer de tot ens hem d'agenciar un bon pernil ibèric, i tallar-lo a dauets molt petits. Reservem.


En el bol de la KA posem la farina, la sal, l'oli, el llevat, l'oli d'oliva verge i l'aigua tèbia i amassem amb l'accessori ganxo.



Heu d'amassar fins obtenir una massa ben elàstica que es desenganxi del bol.. Llavors és el moment d'afegir-hi el pernil que heu reservat.


Un cop incorporat, feu una bola amb la massa i deixeu llevar durant un parell d'hores, o fins que dupliqui el seu volum. La cosa funciona millor si la tapeu i la deixeu en un lloc càlid.



Llavors traieu l'aire a la massa i amb l'ajuda de les mans l'esteneu damunt una safata, que jo vaig folrar amb paper de forn.


Feu una segona llevada, més curta, d'una mitja hora aproximadament.


Pinteu, amb molt de compte, amb oli d'oliva verge i enforneu, a 190-200 graus, en opció rebosteria (escalfor a baix, a dalt i ventilador) fins que estigui ben cruixent.


Un cop cuita, desenforneu i deixeu refredar damunt una reixa.


Si la serviu, senzillament, amb un ou poché al damunt, condimentat amb una mica d'orenga, i deixeu que els comensals l'esclatin...la cosa ja veureu com és molt aclamada!


Que vagi de gust!

1 comentari:

  1. Nunca se llevaron mal el jamón el huevo y el pan, en este caso sustituido por una maravillosa coca. Buena elección.
    Un abrazo

    ResponElimina