diumenge, 21 d’abril del 2019

SALMÓ MACERAT

Fa un temps vaig veure aquesta recepta a la compte d'instagram @lespetiteschosesdudimanche, que sempre és font d'inspiració. Em va semblar interessant i vaig decidir guardar-la per fer-la en un època més tranquila...i avui ha arribat el moment...El resultat és un salmó de textura semblant al fumat però de gust una mica més intens. Acompanyat d'una torradeta amb una mica de mantega ha resultat un mos espectacular!


INGREDIENTS
Un tros de salmó fresc amb pell
2 tasses de sal gruixuda
2 tasses de sucre
2 cullerades de grans de pebre rosa matxacat
la pela ratllada de dues llimes

PREPARACIÓ
Escolliu una peça de salmó ben formosa i, com a mesura de seguretat, pel tema de l'anisakis, la congeleu durant uns dies.


Passat el temps, la descongeleu i l'eixugueu bé.


Tot seguit prepareu la barreja que us servirà per macerar. Els ingredients principals són la sal marina gruixuda i el pebre rosa.



En un bol, barregeu les dues tasses de sal, amb dues de sucre, amb un parell de culleradetes de pebre rosa en gra matxacat i la pela de dues llimes ratllades.



Disposeu una capa d'aquesta barreja en una safata, col.loqueu el salmó al damunt, amb la pell cap a avall, i tapeu amb la resta de la barreja.




Apreteu bé, tapeu amb paper film, i, amb un pes al damunt, deixeu-lo reposar 24 horas a la nevera.



En treure'l veureu que té un color més fosc. Renteu sota l'aixeta, eixugueu molt bé, i ja podeu tallar i servir.



Damunt unes torradetes untades amb mantega, ja veureu quina cosa més bona!


Que vagi de gust!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada