dissabte, 15 de juny de 2019

CAKE HUMIT DE REMOLATXA

Aquest cake és prou saludable (no té mantegues ni olis), i d'allò més deliciós a més d'especialment fàcil de preparar! Només necessiteu una batedora de peu o un processador d'aliments, i en tres minuts teniu la massa a punt!


INGREDIENTS
Per la base
320 grams de remolatxa cuita
4 ous
80 grams de sucre moreno
160 ml de llet sencera
70 grams de cacau
80 grams de farina d'ametlla
100 grams de farina d'espelta
12 grams de llevat

Pel glacejat
una mica de suc de la remolatxa
sucre llustre
pasta de llimona
perles de sucre per decorar

PREPARACIÓ
Col.loqueu en el got de la batedora de peu la remolatxa escorreguda, els ous i el sucre. Reserveu una mica del suc de la remolatxa pel glacejat.



Tritureu bé fins tenir una massa homogènia, i tot seguit afegiu la llet.


Llavors afegiu els ingredients secs (la farina d'ametlla, la farina d'espelta, el cacau i el llevat), prèviament barrejats.


Un cop tot triturat, us ha de quedar una massa així.


Aboqueu en un motlle rodó (de 24 cm aprox), prèviament folrat i untat amb mantega, i enforneu, a 170 graus, opció rebosteria (escalfor a baix, a dalt i ventilador), durant aproximadament 35 o 40 minuts, o fins que, en punxar-lo, l'estri surti net.


Un cop cuit, desenforneu i deixeu refredar. Un cop fred, desemotlleu, tot capgirant-lo, i prepareu el glacejat.


El glacejat l'obtindrem barrejant bé, amb l'ajuda d'una cullera, sucre llustre, una mica del suc de remolatxa que haureu reservat, i un parell de culleradetes de pasta de llimona.


El color que obtindreu és preciós!


Ja només us queda repartir el glacejat per sobre el pastís, i decorar amb les perles de sucre.




 Que vagi de gust!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada