Si voleu variar de torrons i neules per les postres de nadal, us deixo una recepta que podeu tenir enllestida en molt poc temps, i que dóna un resultat visual i gustatiu mooolt interessant!
INGREDIENTS (per unes 6-7 racions)
1 pinya
3 gots de llet
1 canó de canyella
la pela d'una llimona
5 rovell d'ou
3/4 de got de sucre
2 culleradetes molts generoses de farina de blat de moro
sucre per cremar
maduixes per decorar
PREPARACIÓ
Una estona abans de muntar aquestes postres, comencem preparant la crema. Posem al foc els tres gots de llet amb la canyella i la pela de llimona.
Mentre esperem la llet s'aromatitzi, batem molt i molt bé els rovells i el sucre, fins que la barreja esdevingui d'un groc més pàl·lid.
Llavors retirem una tasseta de la llet que tenim al foc, i li dissolem la farina de blat de moro.
Quan la llet hagi arrencat el bull, retirem la canyella i la pell de llimona i hi aboquem la barreja de rovell i tambe la farina de blat de moro dissolta.
Ho mantenim a foc baix, sense parar de remenar, fins que la crema espesseeixi. Quan la barreja arrenqui el bull, fem unes quantes barrejades enèrgiques més, retirem del foc, aboquem en un altre recipient, i deixem refredar a temperatura ambient.
Just abans de servir, disposem la pinya, tallada a rodanxes (però aprofitant també els trossets petits sobrants) dins una safata fonda, apte per portar a taula.
Cobrim amb la crema que teníem refredant a temperatura ambient.
Repartim sucre pel damunt, i amb cremem.
Ha de quedar una cosa així!
Ja només us queda decorar amb maduixes o alguna fruita ben vermella, i servir a taula!
Que vagi de gust!
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada