De torta de laranja, un dolç de convent portugués molt tradicional, ja en tinc una recepta al blog (la pots veure clickant a aquí). Però aquesta vegada vaig tornar a provar de fer-la, seguint la recepta del llibre Souvenir, de @aliterdulcia, i en format individual. De gust estan ambdues receptes delicioses, però el format individual és molt pràctic i d'allò més "cuqui".
6 ous
200 grams de sucre blanc
la pela ratllada d'una taronja
60 grams de mantega fosa
12 grams de farina
8 grams de llevat químic tipus Royal
un pessic de sal
PREPARACIÓ
Batem molt i molt bé els ous i el sucre fins que com a mínim dupliquin el seu volum.
Hi afegim la pela ratllada d'una taronja ben formosa, i el suc de taronja.
Tot seguit, i remenant suaument amb un batedor manual, sempre de baix a dalt, afegim la mantega fosa i la farina, prèviament tamisada juntament amb el llevat i la sal.
Us ha de quedar una massa força líquida, més o menys així...
..que haureu d'abocar en una safata fonda, prèviament folrada de paper de forn, ben ruixat amb spray antiadherent.
Enforneu (opció rebosteria: escalfor a baix, a dalt i ventilador), fins que la massa estigui daurada.
Encara calenta, enrotlleu sobre ella mateixa, i talleu en porcions individuals, que podeu servir damunt de paperets de magdalena.
Ja veureu com són mossegades cítriques delicioses...i a la nevera, en un recipient tancat, es conserven fantàsticament i en igual estat, dos o tres dies. Que vagi de gust!
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada