dijous, 26 de desembre del 2019

TORTA DE LARANJA EN FORMAT INDIVIDUAL

De torta de laranja, un dolç de convent portugués molt tradicional, ja en tinc una recepta al blog (la pots veure clickant a aquí). Però aquesta vegada vaig tornar a provar de fer-la, seguint la recepta del llibre Souvenir, de @aliterdulcia, i en format individual. De gust estan ambdues receptes delicioses, però el format individual és molt pràctic i d'allò més "cuqui".




INGREDIENTS (per unes 8-9 porcions)
6 ous
200 grams de sucre blanc
la pela ratllada d'una taronja
60 grams de mantega fosa
12 grams de farina
8 grams de llevat químic tipus Royal
un pessic de sal

PREPARACIÓ
Batem molt i molt bé els ous i el sucre fins que com a mínim dupliquin el seu volum.



Hi afegim la pela ratllada d'una taronja ben formosa, i el suc de taronja.




Tot seguit, i remenant suaument amb un batedor manual, sempre de baix a dalt, afegim la mantega fosa i la farina, prèviament tamisada juntament amb el llevat i la sal.



Us ha de quedar una massa força líquida, més o menys així...


..que haureu d'abocar en una safata fonda, prèviament folrada de paper de forn, ben ruixat amb spray antiadherent.


Enforneu (opció rebosteria: escalfor a baix, a dalt i ventilador), fins que la massa estigui daurada.


Encara calenta, enrotlleu sobre ella mateixa, i talleu en porcions individuals, que podeu servir damunt de paperets de magdalena.



Ja veureu com són mossegades cítriques delicioses...i a la nevera, en un recipient tancat, es conserven fantàsticament i en igual estat, dos o tres dies. Que vagi de gust!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada