Una capsa de galetes al rebost, sobretot en temps de confinament, sempre va bé! Així que ahir vam fer un clàssic, pastes de te, això si, amb un mica de xocolata! Les vaig amb diversos sistemes, perquè les pogueu fer encara que no tingueu estris...versió mànega, versió xurrera i versió forquilla! No teniu excusa!
200 grams de farina
125 grams de maizena (o farina de blat de moro)
un pessic de sal
100 grams de sucre llustre
2 ous petits (o 1 de XL)
200 grams de mantega
1 rajolí de pasta de vainilla
xocolata negra de cobertura
PREPARACIÓ
Bateu molt el sucre llustre i la mantega fins a obtenir una crema ben esponjosa.
Afegiu els ous, un a un, i continueu batent fins que torneu a tenir una massa una mica cremosa.
Incorporeu la pasta de vainilla.
I per acabar, les farines barrejades amb la sal.
Us ha de quedar una massa més o menys així.
Llavors teniu tres opcions per formar les pastetes: la primera amb una "xurrera" o pistola de fer galetes...
...amb una mànega amb boca arrissada (però la mànega ha de ser consistent perquè la massa és un pèl densa)...
...o fent-ne un rotllo, tallant-lo a porcions petites i marcant-les amb una forquilla.
Qualsevol de les tres opcions les haureu d'enfornar, a 160-170 graus, opció rebosteria (escalfor a baix, a dalt i ventilador) durant uns 12 minuts, o fins que veieu que s'enrosseixen a vostre gust!
Un cop cuites, les deixeu refredar damunt una reixa i, mentrestant, foneu xocolata negra de cobertura.
Aneu sucant la meitat de les galetes en la xocolata, i torneu a la reixa perquè la xocolata endureixi.
Una altra opció de decoració és posar la xocolata dins una mànega pastissera, sense boca, i fer fils per damunt les galetes.
Qualsevol de les formes i decoracions us portaran a bon port...sinó, mireu quin goig de safata!
Que vagi de gust!
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada