dissabte, 21 de març del 2020

PASTÍS DE XOCOLATA I CARAMEL SALAT

Aquesta setmana en @victormchef6 va penjar a instagram una recepta d'un pastís de xocolata i caramel salat que em va robar el cor...i avui he dedicat part del matí a preparar-lo. Porta diverses elaboracions, així que és entretingut de preparar...però el resultat és ES-PEC-TA-CU-LAR! Literalment una bomba de xocolata!



INGREDIENTS (per un motlle de 20 cms aprox.)
Per la base
260 grams de farina
125 grams de mantega
70 grams de sucre
35 grams de cacau pur en pols
1 ou
un pessic de sal

Pel caramel salat
125 grams de sucre
110 grams de nata per muntar
65 grams de mantega
un culleradeta de pasta de vainilla
un pessic de sal

Pel farcit de xocolata
280 grams de nata per muntar
220 grams de xocolata negra de cobertura
una culleradeta de pasta de vainilla
un pessic de sal

una mica més de cacau en pols per decorar

PREPARACIÓ
Comencem preparant la base. Batem el sucre i la mantega.


Afegim l'ou i continuem batent.


Tot seguit hi aboquem el cacau, la farina i la sal, i acabem de remenar fins a obtenir una massa homogènia.


Després en fem una bola, l'emboliquem amb paper film i la deixem reposar a la nevera 30 minuts.



Un cop refredada, estenem la massa i cobrim el motlle. En aquest cas és ideal un motlle perforat, perquè així la massa és cou més bé i queda més cruixent i l'enfornem a 170 graus, opció rebosteria (escalfor a baix, a dalt i ventilador), durant uns 20 minuts.


En acabat, desenforneu i deixeu refredar una mica. Us ha de quedar més o menys així.


Mentre es refreda, preparem la salsa de caramel salat. Anem posant el sucre en una paella, poc a poc (com una pluja), fins a obtenir un sucre ros.



Hi afegim la mantega, i tot seguit la nata, prèviament escalfada amb una culleradeta de pasta de vainilla, i la sal.





Després d'un parell o tres minuts de cocció, tot remenant, us ha de quedar una preparació com aquesta, de textura untuosa: és la salsa de caramel salat.


Deixem atemperar una mica la salsa, i l'aboquem a la base, que la deixem reposar a la nevera fins que la salsa endureixi una mica.


Per últim anem pel farcit de xocolata (una ganache). Posem la xocolata, la pasta de vainilla i la sal en un bol. Posem a bullir la nata, i quan arrenqui el bull l'aboquem sobre la xocolata. Deixem reposar uns minuts i després remenem fins obtenir una crema de xocolata.




Batem una mica la crema amb el "minipimer", i aboquem damunt el caramel.


Deixem endurir a la nevera un mínim de dues hores.


Abans de servir, empolsinem generosament amb cacau.


Ja veureu que, pels xocolaters, és una menja divina!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada