Fa molt de temps que veia aquest tipus de pizza per les xarxes, i tenia diverses receptes guardades...així que avui, que tenia temps -conseqüència directe del #ensquedemacasa-, he fet una "matxambrat" de totes elles i m'ha sortit una pizza espectularment original i gustosa! Atreviu-vos a sortir de la zona de confort i la massa tradicional! I a més, si no us encanta la coliflor (com em passa a mi), us la menjareu sense ni assabentar-vos-en!
INGREDIENTS (per una pizza gran/familiar)
Per la base
1 col formosa
225 grams de formatge ratllat (jo he barrejat manxego, cabra curat i un de fumat que tenia a la nevera)
2 ous
sal, pebre i orenga en pols
Pel farciment
tomàquet natural ratllat
mozzarella
carbassó tallat molt prim
tomàquets cirerol
un trosset de sobrassada
sal, pebre, orenga en pols i un raig d'OOVE
PREPARACIÓ
Comencem netejant la col, traient-li els troncs i ratllant-la.
La col.loquem dins una safata i la coem al microones, a potència alta, durant uns 8 minuts. En treura-la, i mentre encara està ben calenta, la condimenteu amb sal, pebre i orenga en pols, i la barregeu amb els ous i el formatge ratllat.
Us ha de quedar més o menys així.
Llavors, folreu una safata plana amb paper de forn, el ruixeu amb spray antiadherent, i esteneu la col pel damunt, i amb l'ajuda d'una espàtula, l'aplaneu fins aconseguir una placa ben fina.
La poseu al forn, a 180 graus, en opció rebosteria (escalfor a dalt, a baix i ventilador), durant uns 20-25 minuts. Us ha de quedar una massa dauradeta.
I llavors ja només us queda farcir-la...en el nostre cas amb tomàquet natural ratllat, mozzarella, meitat carbassó i meitat sobrassada, i tomàquets cirerols. Sal, pebre, una mica més d'orenga i un raig d'oli, i cap al forn uns 10-12 minuts més!
I ja la teniu a punt, i al punt!
Mireu quins talls més formosos que en traureu!
Ya hace tiempo que no paso por ningun blog.He estado desaparecida.Por la operación de mi marido hace casi tres meses y que no se encuentra recuperado ni puede ir al hospital al urologo tal como van las cosas .Me a gustado mucho tu receta que no la conocía con coliflor.Ms sana seguro.Cuidate mucho.Un besito desde Madrid
ResponEliminaSiento lo de tu marido, y espero se recupere pronto a pesar de todas las dificultades que estamos viviendo. Ánimos y espero volvamos a la normalidad cuanto antes!
EliminaTambé tinc receptes guardades per provar-les, i una és aquesta, la provaré de fer segur. Amb altres verdures com deu quedar?
ResponEliminaànims
Jo també ho pensava...però la textura de la coliflor és for
ResponEliminaa peculiar...si ho proves ens ho fas saber! Una abraçada!