dilluns, 30 de març del 2020

PIZZA DE COLIFLOR...UNA PIZZA D'ALLÒ MÉS SALUDABLE!

Fa molt de temps que veia aquest tipus de pizza per les xarxes, i tenia diverses receptes guardades...així que avui, que tenia temps -conseqüència directe del #ensquedemacasa-, he fet una "matxambrat" de totes elles i m'ha sortit una pizza espectularment original i gustosa! Atreviu-vos a sortir de la zona de confort i la massa tradicional! I a més, si no us encanta la coliflor (com em passa a mi), us la menjareu sense ni assabentar-vos-en!



INGREDIENTS (per una pizza gran/familiar)
Per la base
1 col formosa
225 grams de formatge ratllat (jo he barrejat manxego, cabra curat i un de fumat que tenia a la nevera)
2 ous
sal, pebre i orenga en pols

Pel farciment
tomàquet natural ratllat
mozzarella
carbassó tallat molt prim
tomàquets cirerol
un trosset de sobrassada
sal, pebre, orenga en pols i un raig d'OOVE

PREPARACIÓ
Comencem netejant la col, traient-li els troncs i ratllant-la.




La col.loquem dins una safata i la coem al microones, a potència alta, durant uns 8 minuts. En treura-la, i mentre encara està ben calenta, la condimenteu amb sal, pebre i orenga en pols, i la barregeu amb els ous i el formatge ratllat.




Us ha de quedar més o menys així.


Llavors, folreu una safata plana amb paper de forn, el ruixeu amb spray antiadherent, i esteneu la col pel damunt, i amb l'ajuda d'una espàtula, l'aplaneu fins aconseguir una placa ben fina.


La poseu al forn, a 180 graus, en opció rebosteria (escalfor a dalt, a baix i ventilador), durant uns 20-25 minuts. Us ha de quedar una massa dauradeta.


I llavors ja només us queda farcir-la...en el nostre cas amb tomàquet natural ratllat, mozzarella, meitat carbassó i meitat sobrassada, i tomàquets cirerols. Sal, pebre, una mica més d'orenga i un raig d'oli, i cap al forn uns 10-12 minuts més!




I ja la teniu a punt, i al punt!


Mireu quins talls més formosos que en traureu!

Que vagi de gust!

4 comentaris:

  1. Ya hace tiempo que no paso por ningun blog.He estado desaparecida.Por la operación de mi marido hace casi tres meses y que no se encuentra recuperado ni puede ir al hospital al urologo tal como van las cosas .Me a gustado mucho tu receta que no la conocía con coliflor.Ms sana seguro.Cuidate mucho.Un besito desde Madrid

    ResponElimina
    Respostes
    1. Siento lo de tu marido, y espero se recupere pronto a pesar de todas las dificultades que estamos viviendo. Ánimos y espero volvamos a la normalidad cuanto antes!

      Elimina
  2. També tinc receptes guardades per provar-les, i una és aquesta, la provaré de fer segur. Amb altres verdures com deu quedar?

    ànims

    ResponElimina
  3. Jo també ho pensava...però la textura de la coliflor és for
    a peculiar...si ho proves ens ho fas saber! Una abraçada!

    ResponElimina