dilluns, 30 de març del 2020

PA DE PLÀTAN AMB EXTRA DE XOCOLATA

Aquest matí, quatre plàtans madurs de la nevera m'han cridat tan bon punt he sortit de l'habitació...així que, poc després de les 6 del matí, ja encenia el forn per preparar aquest pa de plàtan (el conegut banana bread) però amb extra de xocolata! Quin goig d'esmorzar!


INGREDIENTS (Per un motlle rectangular)
3 plàtan grans madurs
90 grams de mantega fosa
100 grams de sucre blanc
100 grams de sucre moreno
1 ou
un rajolí de pasta de vainilla
40 grams de cacau en pols
185 grams de farina de blat
un pessic de sal
1 culleradeta de llevat químic tipus Royal
una teula de xocolata tallada a trosseta
1 plàtan madur més per decorar

PREPARACIÓ
Primer de tot aixafar bé els plàtans i barrejar-los amb la mantega fosa.



Afegir els dos sucres i remenar una mica més.


Ara és el torn de l'ou i la vainilla.


I per acabar del cacau, la farina, el llevat i la sal.


El colofó final el posa la xocolata tallada a trossets.


Quan ho tinguem tot barrejat, ho aboquem al motlle prèviament ruixat amb spray antiadherent i folrat de paper de forn, hi col.loqueu al damunt dues meitats de plàtan a tall de decoració, i cap a coure, a 160-170 graus, opció rebosteria (escalfor a baix, a dalt i ventilador), durant uns 40 minuts. Si veieu que se us torra massa de dalt, la darrera estona de cocció tapeu el motlle amb un paper d'alumini.



Us ha de quedar més o menys així de bonic!


I si per fora és xulo, per dins ja és d'enamorament total!


Que vagi de gust!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada