Aquest matí, quatre plàtans madurs de la nevera m'han cridat tan bon punt he sortit de l'habitació...així que, poc després de les 6 del matí, ja encenia el forn per preparar aquest pa de plàtan (el conegut banana bread) però amb extra de xocolata! Quin goig d'esmorzar!
3 plàtan grans madurs
90 grams de mantega fosa
100 grams de sucre blanc
100 grams de sucre moreno
1 ou
un rajolí de pasta de vainilla
40 grams de cacau en pols
185 grams de farina de blat
un pessic de sal
1 culleradeta de llevat químic tipus Royal
una teula de xocolata tallada a trosseta
1 plàtan madur més per decorar
PREPARACIÓ
Primer de tot aixafar bé els plàtans i barrejar-los amb la mantega fosa.
Afegir els dos sucres i remenar una mica més.
Ara és el torn de l'ou i la vainilla.
I per acabar del cacau, la farina, el llevat i la sal.
El colofó final el posa la xocolata tallada a trossets.
Quan ho tinguem tot barrejat, ho aboquem al motlle prèviament ruixat amb spray antiadherent i folrat de paper de forn, hi col.loqueu al damunt dues meitats de plàtan a tall de decoració, i cap a coure, a 160-170 graus, opció rebosteria (escalfor a baix, a dalt i ventilador), durant uns 40 minuts. Si veieu que se us torra massa de dalt, la darrera estona de cocció tapeu el motlle amb un paper d'alumini.
Us ha de quedar més o menys així de bonic!
I si per fora és xulo, per dins ja és d'enamorament total!
Que vagi de gust!
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada