Aquesta recepta la tenia fa molts dies als esborranys, pendent de fer. No sé d'ón la vaig treure, només que la vaig buscar a arrel de comprar fuet de xocolata a una botiga de delicatessen de Girona, i la veritat és que me'n penedeixo de no haver-la fet abans perquè ha estat un èxit rotund i, a més, no costa gens de fer! Ja veureu!
INGREDIENTS (per dues llonganisses mitjanes)
1 teula de xocolata de cobertura
100 grams de mantega
2 rovells d'ou
15-18 galetes
sucre llustre
PREPARACIÓ
Primer de tot, trieu unes bones galetes (millor que no siguin de xocolata). Jo he triat les Nuria naturals, que ens encanten!
I les heu de trencar (no trinxar) a trossets petits.
Llavors poseu a fondre la xocolata al bany maria, i quan estigui fos hi afegiu els rovells i la mantega i continueu al bany maria uns minuts més tot remenant i procurant obtenir una mescla homogènia.
Llavors aboqueu els trossets de galeta (aproximadament unes 15) dins el bol de la xocolata i remeneu.
Per saber si calen més galetes, penseu que ha de quedar una barreja d'espessor més o menys com aquesta de la foto.
Llavors prepareu un tros de paper d'alumini, i al damunt un tros de paper film, i hi aboqueu la barreja.
Enrotlleu el paper film creant una xurro, segelleu els marges tot cargolant, i emboliqueu amb el paper d'alumini (que permetrà mantenir millor la fora cilíndrica).
Poseu unes hores a la nevera ( o fins i tot, si voleu accelerar el procés, una estona al congelador), fins que endureixi. Un cop endurida, desembolique, empolsineu molt generosament amb sucre llustre, i serviu a rodanxes...ja veureu com volen!
Que vagi de gust!
Bon dia!
ResponEliminaTé molt bona pinta la recepta! només una consulta, cal guardar-lo a la nevera un cop ja fet? ho dic perquè la recepta té ous.
Moltes gràcies,
Xavier
Jo si que la vaig guardar a la nevera, fins a mitja tarda que la van obrir per acabar-se-la! Una abraçada!
Elimina