divendres, 3 d’abril del 2020

TORTADA DE PATATA I AMETLLA

No és ben bé un pa de pessic, ni tampoc una torta de Santiago, ni tampoc una pastís de formatge, però té una textura humida i amb un gust intens a ametlla que m'ha semblat molt interessant! Una proposta per un repte setmanal, @losviernesreto, al que volia participar! A veure què us sembla aquesta tortada de patata i ametlla la recepta de la qual és una versió d'una que vaig veure en un blog que no coneixia que es diu juliaysusrecetas.com!


INGREDIENTS
5 ous
400 grams de patata bullida
400 grams de sucre
2 cullerades de pasta de llimona
130 grams de farina d'ametlla
70 grams de farina de blat
un pessic de sal
sucre llustre per empolsinar

PREPARACIÓ
Bullim les patates i les convertim en puré.




Per altre costat, batem les clares amb la meitat del sucre, i un pessic de sal, fins que estiguin aconseguir una merenga suau.




Llavors batem els rovells amb la resta del sucre, molt i molt bé, i hi afegim la pasta de llimona.



Ara és el torn d'abocar-hi el puré de patata, i remenar a velocitat baixa fins que s'integri tot bé.



Per acabar, incorporeu les farines, prèviament tamisades.



L'últim pas és agregar-hi, amb moviment embolcallants, de baix a dalt, la merenga que havíeu reservat.


Us ha de quedar una massa prou lleugera.


La col.loqueu en un motlle (aprox. 24 cm diàmetre), engreixat i folrat de paper de forn, i l'enforneu, a 170 graus, opció rebosteria (escalfor a baix, a dalt i ventilador) durant aproximadament 40-45 minuts, o fins que, en punxar-lo, l'estri surti sec.



Desemmotlleu, deixeu refredar i empolsineu generosament amb sucre llustre.



I llest!


Que vagi de gust!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada