dilluns, 11 de gener de 2021

PA EN PAELLA

Un pa en paella, fet de manera molt ràpida, i que pot servir de base per qualsevol acompanyament: embotits, formatges, salses! Es fa en poca estona i amb pocs estris, així que no hi ha excusa per no ser panarra un dia, i posar mans a la farina!




INGREDIENTS (Per unes 10-12 porcions)
300 grams de farina
1 pessic generós de sal
1 culleradeta de llevat sec de flequer
100 ml d'aigua tèbia
3 cullerades d'OOVE
3 cullerades de iogurt tipus grec
una mica més d'OOVE, formatges i embotits per acompanyar

PREPARACIÓ
Disposem en el bol tots els ingredients secs (farina, sal i llevat, mirant sempre que la sal no toqui el llevat) i hi afegim els ingredients líquids (aigua, oli i iogurt). Barregem bé fins que tots els ingredients quedin integrats, i formem una bola. Tapem i deixem reposar una mitja hora.





Un cop reposada, dividim la massa en petites porcions. Agafem cada una d'elles, amb les mans untades amb una mica d'oli, i les estirem formant petites coquetes primetes i de forma irregular. Les anem disposant damunt una paella calenta.




Les coem uns quants minuts per cada banda, fins que estiguin torradetes i les veieu infladetes. Les condimentem amb un rajolí d'OOVE, i hi repartim per damunt trossets de formatge i els embotits que més ens agradin (en el meu cas, sobrassada i indiot). Servim calentones. Ja veureu quina cosa més bona!



Que vagi de gust!

Cap comentari:

Publica un comentari