diumenge, 2 de maig del 2021

CONCHAS MEXICANES

Avui viatgem fins a Mèxic per preparar un pa dolç tradicional d'allà, les conchas! Són entretingudes d'elaborar, però no us podeu ni imaginar com en són de bones! El més complicat és que la crosta del damunt quedi ben formada, però, si ho aconseguiu, tindreu un dolç bonic i espectacular que podeu menjar per esmorzar, per berenar o a qualsevol hora (això si no se les mengen els que voltin per casa just després de sortir del forn). Jo vaig haver de provar diferents versions i formes de fer-les que vaig veure per internet, i incorporar alguna innovació, per arribar a un resultat que crec és definitiu pel que fa la forma i el gust! Ara bé, m'agradaria anar a Mèxic a tastar les originals, per comparar!


INGREDIENTS (per unes 8-10 conchas)
Per la base de les conchas
250 grams de farina de blat normal
250 grams de farina de força
290 grams d'aigua
un pessic de sal
25 grams de flocs de puré de patata (dels que tenen extra de llet)
10 grams de llevat fresc
25 grams de sucre
50 grams de mantega

Per la crosta de les conchas
150 grams de farina de blat
150 grams de sucre llustre
150 grams de mantega
1 culleradeta de pasta de vainilla
1 culleradeta (o 1 i 1/2) de cacau en pols 

PREPARACIÓ
Col.loquem tots els ingredients de les conchas menys el sucre i la mantega en el bol de la KA i amassem. Amassem durant un parell de minuts, deixem reposar durant deu minuts i tornem a amassar, i així fins a quatre vegades. Veureu que, cada vegada, la massa serà més elàstica.




Tot seguit, incorporeu la mantega i el sucre i torneu a fer el mateix procés: dos minuts d'amassar, deu minuts de repòs, i així fins a quatre vegades, o fins que la massa no quedi gens enganxosa, fina i elàstica. Formeu una bola, tapeu i deixeu llevar en un lloc càlid fins que dobli el volum.




Un cop llevada, desgasifiqueu i dividiu en porcions. Formeu boles i disposeu damunt una safata de forn. Aixafeu amb el palmell de la mà i cobriu amb una capa de la massa que haureu obtingut prèviament barrejant tots els ingredients de la crosta (menys la vainilla i el cacau) fins obtenir una massa, una massa que dividireu en dos; a una part hi afegireu la vainilla i a l'altra el cacau, i així tindreu crostes de dos gustos.










Amb un ganivet molt afilat, feu ratlles a la crosta, per donar la forma de "concha", i deixeu llevar novament, en un lloc càlid, fins que els panets formats tornin a augmentar de volum (en la segona foto, dels panets ja llevats, veieu el cacau una mica més fosc, perquè està feta un dia diferent que la primera, i en aquella ocasió vaig optar per posar un pelet més de cacau -1/2 culleradeta- per enfosquir més la crosta).



Un cop llevats, enforneu a 170 graus, opció rebosteria (escalfor a baix, a dalt i ventilador), durants uns 18-20 minuts, i ja les teniu llestes! Deixeu refredar damunt una reixa, i a degustar!



Que vagi de gust!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada