dijous, 10 de gener del 2013

MERENGUES ACOLORITS

Continuo amb la febre de colors! Tenia unes clares d'ou que m'havien sobrat d'una altra recepta, i he pensat que no es podien malbaratar. Però com que no tenia gaire temps, he hagut de buscar una recepta exprés, d'aquelles que quasi es preparin soles. La guanyadora ha sigut la de  merengues, bé, merenguetes d'aquelles dures que es desfan a la boca i que no pots parar de menjar!
Els ingredients són tres (no els poso en llista perquè s'acabaria abans de començar): 4 clares d'ous, 250 grams de sucre i unes gotes de llimona. Ah! i el colorant que volgueu. Jo l'he fet servir taronja. Només avisar-vos que en coure-les perdent color, o sigui que ja us podeu passar una mica a l'hora d'acolorir!
 
PREPARACIÓ
En un batedor elèctric, amb l'accessori globus, batre les clares, el sucre (afegit a poc a poc) i les gotes de llimona fins que estiguin dures i consistents. Al final afegir-hi el colorant i acabar de batre.
Es posa la massa obtinguda en una mànega, amb la boca que més us agradi, i feu pilonets en una safata d'anar al forn folrada de paper. Més o menys així:
 
 
Jo n'he fet dues plates, i es poden coure plegades. Cal precalentar el forn (amb l'opció rebosteria -dalt, baix i ventilador-, a 120 graus. Cal que coguin, a 120 graus, aproximadament una hora (dependrà de si us surten més groses o més petites.
 
 
Sabreu que estan cuites quan estiguin dures i es desenganxin molt fàcilment del paper. Pot ser que se us esquerdin una mica. No patiu, és normal i habitual! En tot cas, veureu que el resultat és espectacular visualment parlant, a més de boníssim al paladar. Serveixen per endolcir unes postres, acompanyar un cafè, són un present fantàstic (dins una bossa transparent lligada amb cintes de colors) i són imprecindibles quan fas un bufet dolç!
 


 

2 comentaris:

  1. Hola Mònica jo no tinc ventilador que faig ? Perquè si posu a dalt no puc posar abaix

    ResponElimina
    Respostes
    1. Doncs posa el forn de baix, sempre ben baixet, i amb la safata de la meitat cap a amunt! Espero que et surtin bé! Si són grossetes, deixa-les més estona al forn...que així seran ben cruixents!!!!

      Elimina