dijous, 28 de febrer del 2013

CRUMBLE DE CACAU DE MADUIXES I GROSELLES

L'altre dia vaig veure una fotografia d'un crumble de maduixes, i me'n vaig enamorar! Trobo que és un postre original, fàcil, força sa, i impactant. Si, si, crec que el menjar i els dolços, també poden ser impactants, sobretot pel color que tinguin, i aquest, en el que anem del vermell rabiós de les maduixes i les groselles, al marró fosc del cacau, hi ha un contrast visual que m'agrada força. És d'origen anglès, i, en realitat, es pot fer amb diferents fruites, i amb o sense cacau, i amb d'altres ingredients complementaris -nous, cereals...-. Com que n'aniré fent, ja us ensenyaré altres possibilitats.
Aquest d'avui és d'una fruita tova i sucosa, que n'hi ha prou que macerem una miqueta abans (per exemple, amb poma, s'hauria de coure una mica abans de muntar-lo). L'únic inconvenient que hi trobo és que, a l'hora de servir, o es fan porcions individuals, o no queda massa ben presentat al plat, perquè no té la consistència per fer-ne porcions netes.
A veure que us sembla.

INGREDIENTS (per un motlle quadrat de 20x20cm aprox)
500 grams de maduixes
1 tarrina de groselles
3 cullerades soperes de sucre
unes gotes de suc de llimona

Per la crosta
50 grams de  farina
30 grams de sucre
40 grams de mantega freda de la nevera
2 cullerades de cacau

PREPARACIÓ
Talleu les maduixes a làmines fines.



Col·loqueu-les, a capes, vàlid per anar al forn i també prou "presentable" per servir a taula (perquè no es desemmotlla).


Quan acabeu cada una de les capes, amaniu amb sucre i unes gotes de llimona.


A la darrera capa combineu maduixes i groselles (reserveu una branca per decorar). Deixeu macerar una mitja horeta.



Mentre, prepareu el crumble, posant tots els ingredients en un bol i remenant (bé amb algun estri, bé amb les mans) fins a obtenir una farineta gruixuda.


Un cop macerada la fruita, cobriu amb la massa obtinguda.


Enforneu a 180 graus uns 15 minuts (els primers només per baix, i els darrers opció rebosteria -dalt, baix i ventilador- perquè així la crosta es torri una mica; aquesta, com que és marró no es veu tant, però en les que no porten cacau, es veu més el torradet).
Aquest postre es serveix tebi, i, acompanyat de nata o gelat, és molt bo, i una manera molt original de menjar fruita!!!



Que vagi de gust!!!




2 comentaris:

  1. òndia, Mònica, doncs si que queda bo, sí!! Sempre que veig el crumble penso: n'he de fer. Però després me n'oblido. Mira, em guardo la teva recepta ara mateix, d'aquí no passa!! ha ha ha. el devies disfrutar, segur! Petons i bon cap de setmana

    ResponElimina
    Respostes
    1. Oi tant!!! Va volar, i va quedar molt bo. La única pega és que per servir no queda massa bé...és un postre per posar sencer al mig de la taula, i que tothom es vagi servint!!! Ara el vull provar sense cacau i amb alguna altra fruita!!!
      Una abraçada Marina!!!

      Elimina