dilluns, 25 de febrer del 2013

GALETES DE MEL I FESTUCS

Diumenge al vespre estava moooolt cansada. Després de passar-me el cap de setmana, de pavelló en pavelló, fent de "mare de la Pantoja" amb la meva filla Zewde -que, en comptes de cantar, fa de gimnasta-, estava esgotadíssima. El més fotut és que en aquests pavellons on vaig passar llargues hores, asseguda en unes incòmodes grades que es claven just al plec del genoll, fa normalment força fred, i aquest cap de setmana, que ha estat especialment gèlid a les nostres comarques, encara més. Per això volia prendre alguna cosa calenta, i posar-me dins el llit, sota el nòrdic, i amb la manta elèctrica a la ronyonada. I què millor per acompanyar alguna cosa calentona, que unes galetes ben cruixents. Aquest cop doncs, abans d'agafar rumb a la meva habitació, vaig fer una parada al forn, i vaig preparar unes galetes de mel i festucs, que van resultar molt bones!!! Així doncs, si també us toca fer els caps de setmana sacrificis de progenitor, ja sigui en un pavelló o en un enfangat camp de futbol, aquí teniu una bona recepta per quan arribeu a casa!!!


INGREDIENTS (Per unes 20 galetes força grossetes)
100 grams de mantega
120 grams de mel
80 grams de sucre blanc
250 grams de farina
1 culleradeta de bicarbonat
1 culleradeta de llevat tipus Royal
2 culleradetes d'aroma de vainilla
1/2 culleradeta de canyella
1/2 culleradeta de gingebre
50 grams de festucs pelats sense sal

PREPARACIÓ
En primer lloc, foneu la mantega al microones, juntament amb la mel i el sucre i deixeu refredar una mica.


Després afegiu, com si fos un plugim, la farina (prèviament barrejada amb el bicarbonat, el llevat i les espècies). Remeneu bé fins que quedi una massa, fosqueta, homogènia. Afegiu l'aroma de vainilla, i acabeu de remenar (jo ho vaig fer amb l'accessori pala del batedor elèctric). Quan tot estigui ben integrat, afegiu els festucs i feu una última remenada.
Us quedarà una massa una mica enganxosa però de fàcil treballar. Formeu boletes que col·locareu, deixant força distància entre elles, en una safata folrada de paper de forn, que untareu amb mantega o spray antiadherent.



Aplaneu les boletes amb el revers d'una cullera.


Enforneu, a 170 graus, uns 15 minuts, fins que quedin dauradetes.


Queden cruixents i tenen un sabor molt particular!
Que vagi de gust!!!


2 comentaris:

  1. oh, boníssimes, Mònica!! Si fer de mare és cansat, sempre ens queda la cuina per evadir-nos, oi? I compartir les receptes amb els fills, és clar!! Realment, la barreja mel i festucs m'ha encantat.

    ResponElimina
  2. Hola Monica! Perque les mares cuinem despres de cuinar per a ells! .... En ines la nostra passio! Dos preguntes. El gengibre no pica, per posar-loma dolços? I dos, al ser al.lergica als fruits secs, que hi podria posar en lloc dels festucs?

    ResponElimina