dissabte, 9 de febrer del 2013

LLENGÜES DE GAT ENXOCOLATADES

Avui ha sigut un dia una mica complicat, així que, quan he arribat a casa, tenia ganes d'enfornar alguna cosa bona però que no fos massa complicada. M'he decidit per unes llengües de gat amb xocolata, que han resultat delicioses. La recepta de les galetes l'he tret del fantàstic bloc cuinaperllaminers.com, i encara que potser, de presència, podrien millorar (i segur que ho faran en properes ocasions que les preparari), pel que fa al gust i la textura, han quedat molt bé (encara que estigui malament que jo mateixa m'ho digui!!!). Animeu-vos que ja veureu que volaran del plat!!!


INGREDIENTS (per unes 50 llengües no gaire grosses)
100 grams de mantega a temperatura ambient
100 grams de sucre
100 grams de farina!
1/2 culleradeta d'aroma de vainilla
3 clares d'ou
1 rajolí de llimona
xocolata negra de cobertura

PREPARACIÓ
Amb el batedor elèctric, amb l'accessori globus, es baten les clares a punt de neu. Perquè sigui més fàcil, jo li poso un rajolí de llimona. Un cop preparades reservem. Llavors batem, també amb el batedor elèctric, la mantega i el sucre fins que quedi una crema. Hi afegim l'aroma de vainilla i fem una última batuda. Fet això, ja a mà, incorporem a la barreja del sucre i la mantega primer les clares d'ou, i després la farina tamisada. S'ha de fer molt a poc a poc, i amb moviments de dalt a baix, mirant que tot quedi ben integrat sense que les clares baixin massa. Al final ha de quedar més o menys així:



Col·loquem la massa en una mànega, amb una boca rodona llisa, i formen com cuquets, en una safata de forn que haurem folrat amb paper de cuina.


Enforneu, a 170 graus (amb l'opció rebosteria -dalt, baix i ventilador-), durant uns 10 minuts. De seguida són cuites així que vigileu. El resultat serà semblant o millor que aquest....


Finalment, foneu la xocolata de cobertura al microones, sempre mirant que no es cremi, i, amb l'ajuda d'una mànega amb boca petita (de les de treballar glaça), o amb un llapis de decorar (que s'omple amb la xocolata), o fins i tot amb una cullera i una mica de paciència, decoreu amb tot de fils de xocolata negra.


Tot plegat no us portarà més de 30 minuts, i ja veureu que és un temps molt i molt ben invertit! 
Que vagi de gust!



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada