divendres, 15 de febrer del 2013

PASTÍS DE LLET CONDENSADA, COCO I XOCOLATA

Mai havia preparat un pastís amb llet condensada, però, us ben prometo que aquesta no serà l'última vegada. Trobo que la llet condensada dóna una textura molt esponjosa i suau a la massa, però, alhora li atorga consistència, qualitat ideal, per exemple, per fer de base de pastissos a capes farcits. En aquest cas, però, i com que era per berenar un dia d'aquesta setmana, vaig decidir combinar-lo, només, amb dos dels ingredients estrella a casa meva: la xocolata i el coco. El que més sensació va causar és que és va quedar no massa gran (vaig fer servir un motlle, d'aquells que les parets es desmonten, d'un pam d'ample), però molt i molt alt. Feia goig de veure'l erigir-se cap a les altures! Total, que ara, a la llista de la compra, no hi faltarà la llet condensada!



INGREDIENTS
120 grams de farina amb llevat incorporat
4 ous
400 grams aprox. de llet condensada (una llauna petita)
50 grams de mantega
5 cullerades de coco ratllat i uns quants trossets de coco deshidratat
3 cullerades de cagallons de xocolata
125 grams de xocolata de cobertura negra
una culleradeta de mantega per fondre juntament amb la xocolata

PREPARACIÓ
Desfeu la mantega al microones, fins a tenir-la líquida, i deixeu refredar. En un bol poseu la llet i comenceu a batre, amb l'accessori globus, a velocitat alta. Aneu afegint ou a ou. Quan tots estiguin ben incorporats, afegiu la mantega líquida- que haureu deixat refredar- sense deixar de batre. Finalment, hi aboqueu la farina i acabeu de batre. Per acabar, a mà, hi barregeu els cagallons i quatre cullerades de coco ratllat
Unteu el motlle amb mantega o spray antiadherent, i hi aboqueu la massa.


Penseu que ha de ser un motlle de parets força altes, perquè el pastís creix força. Enforneu a 180 graus, durant uns 30 minuts. Punxeu-lo per saber si està cuit per dins. Un cop tret del forn, deixeu refredar abans de desemmotllar. En el meu cas, com que la part de sobre va quedar una mica irregular, un cop desemmotllat, vaig anivellar-lo i girar-lo cap per avall. Així va quedar una superfície molt igualada. A part, com que els cagallons i el coco tenen tendència, mentre es cou el pastís, a anar cap a avall, al donar-li la volta queden més concentrats a la part superior, i en tallar els trossos, queda un efecte una mica de pastís "marbre".


Finalment desfeu la xocolata de cobertura al microones, amb una culleradeta de mantega, i recobriu la part de dalt del pastís, deixant que caigui, a lliure voluntat, pel lateral. Un cop presa la xocolata, el decoreu amb el coco ratllat restant i els trossets de coco deshidratat. Ja veureu quin goig que fa i que poc durarà!




Que vagi de gust!!!

2 comentaris:

  1. Doncs jo tampoc l'he provat mai la llet condensada en pastissos, només amb el de formatge. Però et ben juro que després de veure el teu m'hi animo! I em sembla que et copiaré farcit i tot, perquè a casa el coco i la xocolata també van que volen... hehe. Gràcies per compartir la recepta! Petons

    ResponElimina
    Respostes
    1. Marina, això de la llet condensada en pastissos ha sigut un descobriment. Estic fent algunes proves amb pastissos freds (sense forn). Quan me'n surti us ho ensenyo!!! Una abraçada Marina...Ja veig que tu i jo també tenim gent al voltant amb les mateixes dolces preferències!!!

      Elimina