dilluns, 25 de març del 2013

BOMBONS DE PASQUA D'APROFITAMENT

Ahir vaig fer el Tortell de Rams típic gironí, i em va sobrar una mica de massapà. Total, que rumiant, rumiant...vaig pensar que era l'oportunitat perfecte per preparar uns bombonets de Pasqua! Veureu que són "hipermegasenzills", però estan molt i molt gustosos i són prou originals, i, a més, em van servir per donar destí luxós al trist massapà sobrer!


INGREDIENTS (per uns 12 bombons)
100 grams de Candy Melts roses
200 grams aprox. de massapà
1 culleradeta de Crisco (opcional)

PREPARACIÓ
Si no teniu massapà sobrer, i l'heu de fer expressament, recordar-vos que, per fer 200 grams aprox. de massapà, cal que barregeu, en el batedor elèctric, amb l'accessori pala, 100 grams d'ametlla mòlta, 100 grams de sucre llustre i 25 grams de clara d'ou, i que, després d'uns 3 o 4 minuts de barrejar, quan obtingueu una massa enganxosa i compacta, ja tindreu el massapà llest.




 Un cop tingueu el massapà, desfeu els Candy Melts al microones.


Han de quedar amb una textura força líquida. Cas contrari, podeu barrejar-hi una culleradeta de Crisco, que és una mantega vegetal.


Llavors trieu un motlle de silicona de bombons, que, per anar bé, ha de ser de forma força senzilla i sense massa racons. Jo, donada l'època, vaig triar aquest d'ous de Pasqua.


Llavor col·loqueu una culleradeta de Candy Melts a cada ouet, i repartiu bé. Jo ho vaig fer primer amb la pròpia cullereta, i després movent el motlle. Mireu de netejar les vores per tal que, quan desemmotlleu, no quedin impureses als marges.


Deixeu refredar a la nevera, durant uns 15-20 minuts.


Un cop els Candy Melts ben presos, desemmotlleu amb molt de compte.


Uniu per parelles, mirant de trobar els que més be encaixin, i col·loqueu en una de les meitats de cada bombó una bola de massapà, que haureu de repartir bé per tal que ocupi tot l'interior.


Llavors uniu les dues meitats fent servir el Candy Melts que us hagi sobrat, i que haureu col·locat en una petita mànega amb una boca rodona petitat (mida 2). Es tracta de fer una sanefa tapant tota la junta.


Repetiu l'operació amb la resta de parelles, i ja teniu uns bombons ben originals per presentar en el cafè aquestes festes!!!



Només volia dir-vos que, si no teniu Candy Melts, també ho podeu fer amb xocolata blanca tenyida del color que volgueu. Però us haig de dir que el Candy Melts és molt més fàcils de treballar, perquè no cal temperar-lo.
Aquesta recepta l'enviaré a Memòries d'una cuinera (http://memoriesdunacuinera.blogspot.com.es) que, aquest mes, pretén fer un recull de receptes de bombons.


Que vagi de gust!

15 comentaris:

  1. Hum quins bombones més bons i originals.
    Petons

    ResponElimina
    Respostes
    1. Ostres tot i ser taaaaan roses (dedicats en especial a les princeses de casa) t'asseguro que de bons també n'eren un bon tros. Gràcies Quima per seguir-me! Una abraçada!

      Elimina
  2. Apa, quina xulada! No ho coneixia això del candy melts. Què és, xocolata blanca amb colorant o més aviat fondant? T'han quedat guapíssims, amb els motlles aconsegueixes unes decoracions fantàstiques... vaja, que me'ls apunto que els voldré fer!! El massapà ni fu ni fa però el puc canviar per alguna altra pasta. Petons!!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola Marina,és una cobertura de confiteria(feta amb llet i altres ingredients) que tan de textura com -al meu pensar- de gust, és molt semblant a la xocolata blanca. Però és molt més fàcil de treballar! I n'hi ha de tots colors!!! Jo els faig servir, per exemple, pels cake pops! Res a veure amb el fondant que, a casa, el troben massa empalagós! Una abraçada Marina!

      Elimina
  3. Quina bona pinta que tenen aquests bombons Mònica! Que bo que és el massapà i amb la xocolata... mmmm, deliciós! A més t'han quedat molt macos!!

    No coneixia el teu blog i gràcies al memòries d'una cuinera l'he descobert, així que si et sembla em quedo per aquí, que m'agrada molt el que fas ;)

    Una abraçada!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Moltíssimes gràcies per quedar-te per aquí!!! Això del Memòries d'una cuinera és una gran iniciativa i una magnifica manera de trobar altres fans d'aquest món de la pastisseria! Una abraçada Cristina!

      Elimina
  4. T'han quedat uns bombons moníssims ^^ M'han encantat els motlles que has fet servir :D
    Jo encara no he experimentat gens amb els candy melts, però si dius que són tan fàcils de treballar.. Ho hauré de provar ^^

    Molts petonets :)
    (i gràcies per penjar la recepta del massapà! No la coneixia! Pensava que era un tipus de sucre XD Ja veig que anava ben errada XD)

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola Laia,
      Els motlles són un regal de la meva germana, que és una apassionada de l'instrumental culinari. Pel que fa això dels Candy Melts, trobo que, a diferència del fondant, té una textura i un gust interessant, i és molt treballable! I el massapà a mi m'encanta! I serveix per molts postres! Una abraçada Laia!

      Elimina
  5. Què macos t'han quedat i els trobo molt originals.
    He hagut de mirar que era el crisco, ara aniré a veure el tortell de rams.
    Moltíssimes gràcies per participar.

    ResponElimina
    Respostes
    1. No et pensis, a mi també em va costar trobar la primera vegada, però és molt popular en botigues de rebosteria creativa. Per cert, els teus bombons de pa torrat si que són originals i deuen estar boníssims! Ara donaré una volta pel teu bloc! Una abraçada!!!

      Elimina
  6. Molt originals i segur que molt bons!!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Estaven molt bons i eren de bon menjar a tota hora!!! Una abraçada!!!

      Elimina
  7. quina bona idea Mònica! reciclar un tortell per fer bombons. Moltes gràcies per participar

    ResponElimina
    Respostes
    1. Cal ser una mica creatiu i, sobretot, no malbaratar aliments!!! I aquesta era una manera moooolt dolça de fer-ho!!! Una abraçada!!!

      Elimina
  8. Apa!!!!

    Quins bombons més originals Mònica!!! I... una idea fantàstica!
    M'encanten!!!
    Petonets

    ResponElimina