Ahir al vespre faig fer un plum cake i no em va sortir bé...es va torrar de dalt, no va pujar uniformement...etc. En resum, no era presentable. El vam tastar i de gust era molt bo, així que vaig decidir que l'empraria per provar una recepta per posar en pràctica en aquestes dates: cake pops amb forma d'ous de Pasqua. Queden moníssims, i són una bona mona alternativa, o una decoració original per la mona clàssica (clavats com les plomes clàssiquea). Són una mica entretinguts de fer, però també molt divertits, i a casa, alguna de les nenes en va acabar decorant. A veure què us sembla!!!
INGREDIENTS (Per uns 15 cake pops)
400 grams de pa de pessic, bescuit...etc (en aquest cas era plum-cake amb fruites confitades i ametlles)
1 cullerada de formatge crema (tipus philadelphia)
1 cullerada de melmelada de taronja
50-60 grams de candy melts blaus
50-60 grams de candy melts grocs
2 cullerades de "crisco"
glaça de colors i sprinkles
PREPARACIÓ
Trinxem el plum cake (jo he fet servir la minipimer), i barregem el resultant amb la cullerada de formatge crema i la cullerada de melmelada de taronja. Ha de quedar una massa compacta, amb la que puguem fer una bola.
Deixeu a la nevera durant una hora aproximadament. Mentrestant, desfeu els candy melts als microones. En principi, queda una mica espessos i difícils de treballar. El secret és afegir-hi una cullerada de "crisco", una mantega vegetal, completament blanca, americana, que trobareu a tota botiga especialitzada en rebosteria. El "crisco" fa que els candy melts fosos quedin líquids i amb una textura suau.
Torneu a deixar uns deu minuts a la nevera, perquè prengui bé el pal. Després ja els podeu treure i anar recobrint.
Per tal que us quedin bé, heu d'espolsar bé el candy melts sobrant, donant copets suaus al cake pop, mentre l'aneu girant. Tot seguit, claveu en algun lloc i deixeu secar.
Jo he fet servir candy melts blaus i grocs, per a recobrir tots els cake pops.
Un cop secs, la decoració queda a la vostra imaginació. També, humits, podeu enganxar sprinkles, sucre de colors...etc. Jo m'he decidit per deixar-los assecar i decorar-los amb glaça (en aquest cas la que ja venen feta amb tubs), i sprinkles. N'hi ha que m'han quedar millor, i n'hi ha que no tant, però, en conjunt, fan molta patxoca!
Per presentar-los, els he clavat en un test, decorat amb una cinta, i he format una mena de ram. Oi que, embolicats amb paper de cel·lofana serien ben bé una mona, i ben original? I si, com us he dit, els claveu a la mona tradicional de sara o confitura, també sereu d'allò més innovadors!!!
Que vagi de gust i també que us divertiu preparant-los!!!!
Ostres Mònica! M'agrada molt com t'han quedat! :D
ResponEliminaT'han quedat ben vistosos i ben originals ^^
Quan se'm cremi algun pa de pessic ja sabré com reutilitzar-lo d'una forma ben pràctica. Normalment me'l guardo per esmorzar amb una mica de llet ^^" Però així serà més original, hahah
Molts petons :)
Aquests ous són ben bé "cuina d'aprofitament"!!! Moltes gràcies Laia. Una abraçada!!!
Elimina