diumenge, 17 de març del 2013

CAKE POPS OUS DE PASQUA

Ahir al vespre faig fer un plum cake i no em va sortir bé...es va torrar de dalt, no va pujar uniformement...etc. En resum, no era presentable. El vam tastar i de gust era molt bo, així que vaig decidir que l'empraria per provar una recepta per posar en pràctica en aquestes dates: cake pops amb forma d'ous de Pasqua. Queden moníssims, i són una bona mona alternativa, o una decoració original per la mona clàssica (clavats com les plomes clàssiquea). Són una mica entretinguts de fer, però també molt divertits, i a casa, alguna de les nenes en va acabar decorant. A veure què us sembla!!!


INGREDIENTS (Per uns 15 cake pops)
400 grams de pa de pessic, bescuit...etc (en aquest cas era plum-cake amb fruites confitades i ametlles)
1 cullerada de formatge crema (tipus philadelphia)
1 cullerada de melmelada de taronja
50-60 grams de candy melts blaus
50-60 grams de candy melts grocs
2 cullerades de "crisco"
glaça de colors i sprinkles

PREPARACIÓ
Trinxem el plum cake (jo he fet servir la minipimer), i barregem el resultant amb la cullerada de formatge crema i la cullerada de melmelada de taronja. Ha de quedar una massa compacta, amb la que puguem fer una bola.


Agafeu porcions de la mida d'una nou, les compacteu bé amb les mans, i els hi doneu forma d'ou.


Deixeu a la nevera durant una hora aproximadament. Mentrestant, desfeu els candy melts als microones. En principi, queda una mica espessos i difícils de treballar. El secret és afegir-hi una cullerada de "crisco", una mantega vegetal, completament blanca, americana, que trobareu a tota botiga especialitzada en rebosteria. El "crisco" fa que els candy melts fosos quedin líquids i amb una textura suau.


Llavors traieu el ouets de la nevera, suqueu la punta de cada pal amb una mica de candy melts, i els claveu.



Torneu a deixar uns deu minuts a la nevera, perquè prengui bé el pal. Després ja els podeu treure i anar recobrint.


Per tal que us quedin bé, heu d'espolsar bé el candy melts sobrant, donant copets suaus al cake pop, mentre l'aneu girant. Tot seguit, claveu en algun lloc i deixeu secar.


Jo he fet servir candy melts blaus i grocs, per a recobrir tots els cake pops.


Un cop secs, la decoració queda a la vostra imaginació. També, humits, podeu enganxar sprinkles, sucre de colors...etc. Jo m'he decidit per deixar-los assecar i decorar-los amb glaça (en aquest cas la que ja venen feta amb tubs), i sprinkles. N'hi ha que m'han quedar millor, i n'hi ha que no tant, però, en conjunt, fan molta patxoca!





Per presentar-los, els he clavat en un test, decorat amb una cinta, i he format una mena de ram. Oi que, embolicats amb paper de cel·lofana serien ben bé una mona, i ben original? I si, com us he dit, els claveu a la mona tradicional de sara o confitura, també sereu d'allò més innovadors!!!




Que vagi de gust i també que us divertiu preparant-los!!!!

2 comentaris:

  1. Ostres Mònica! M'agrada molt com t'han quedat! :D
    T'han quedat ben vistosos i ben originals ^^
    Quan se'm cremi algun pa de pessic ja sabré com reutilitzar-lo d'una forma ben pràctica. Normalment me'l guardo per esmorzar amb una mica de llet ^^" Però així serà més original, hahah

    Molts petons :)

    ResponElimina
    Respostes
    1. Aquests ous són ben bé "cuina d'aprofitament"!!! Moltes gràcies Laia. Una abraçada!!!

      Elimina