diumenge, 31 de març del 2013

MONA DE PASQUA DE SARA

I aquí el segon tipus de mona clàssica que avui he preparat, la de sara, que era la preferida de la meva iaia Rosita!!! Com l'he recordada avui!!! Ella sempre deia que hi havia d'haver força gruix de mantega...que si no, no era sara ni era res. La veritat és que la sara porta rovell d'ou i es fa amb almívar ..ho sé, però jo he fet una versió ràpida, i de més fàcil conservació, amb crema de mantega. A veure què us sembla!



Ingredients

Per la base
120 grams de mantega
180 grams de sucre blanc
230 grams de farina
2 cullerades de llevat tipus Royal
3 ous
120 ml de llet
un rajolí d'aroma de vainilla
2 cullerades de llet condensada
també sis cullerades d'aigua i sis de marc de cava per fer l'almívar per mullar la base

Per la crema de mantega de xocolata del farcit i la decoració
60 grams de mantega
210 grams de sucre llustre
40 grams de cacau en pols
50 ml  de llet


Per la crema de mantega del recobriment
250 grams de mantega
325 grams de sucre llustre
3 cullerades de llet
rajolí d'aroma de vainilla

Per decorar

ametlla torrada picada tipus crocant
perles i pastilles de xocolata

ouet de xocolata, pollet i ploma

Preparació
En el batedor elèctric, barregeu la mantega (a temperatura ambient) i el sucre, fins obtenir una crema. Després afegiu els ous un a un. Quan estigui tot ben integrat, incorporeu la meitat de la farina (que haureu barrejat prèviament amb el llevat), i la meitat de la llet (a la que haureu incorporat l'aroma de vainilla), i continueu batent. Aboqueu la resta de farina i llet i acabeu de barrejar. Per últim, només us queda agregar la llet condensada i, quan estigui ben integrada, abocar en un motlle rodó, untat de mantega o ruixat amb spray antiadherent. Enforneu, a 180 graus, durant uns 35 minuts (o, en tot cas, fins que, punxada la massa, surti el punxó ben net).
Un cop cuita la massa, desenforneu i deixeu refredar. Feu servir com a part superior el cul (perquè haurà quedat ben pla). Talleu per la meitat i unteu l'interior amb abundant crema de mantega de xocolata (que haureu preparat barrejant tots els ingredients amb l'accessori globus del batedor elèctric, primer a velocitat baixa -per evitar que nevi a la vostra cuina-, i després a velocitat alta, durant uns cinc minuts, o fins que la mantega blanquegi i quedi ben suau). Abans de tapar la part untada amb la part superior, ruixeu aquesta darrera amb una miqueta d'almívar fet amb sis cullerades d'aigua i sis de marc de cava (que haureu posat a foc baix, uns minuts, fins que s'evapori el licor)  perquè així quedi ben melosa.
Recobriu tot l'exterior de la base amb la crema de mantega blanca (prepara exactament igual que la de xocolata). Enganxeu l'ametlla crocant pel voltant, i decoreu la part superior amb la resta de cremes de mantega, perles de xocolata i la resta de galindaines pròpies de l'època!







 I aquí ja provada...ha estat un èxit!!!


Que vagi de gust!!!

8 comentaris:

  1. MMmmm...quina mona!!!! Una bona versió!!!!
    T'acabo de conèixer i...em quedo per aquí!!!!!
    Salut i petons,
    Olga

    ResponElimina
    Respostes
    1. Moltes gràcies Olga!!! Aquests dies, pels que ens agrada la pastisseria, són esplèndids...tens un piló d'excuses per posar mans a la farina!!! Una abraçada!!!

      Elimina
  2. La Sara m'encanta, tot hi que mai l'he preparat. Avera si un dia d'aquests m'animo.
    T'ha quedat genial, una abraçada

    ResponElimina
    Respostes
    1. Anima't que dóna uns resultats genials!!! I visualment són fantàstiques!!!

      Elimina
  3. T'ha quedat superrrrrrrrrrrr
    Aquest any no he tingut temps de fer-la perquè he estat fora. Tinc pendent de fer una sara. És la típica

    ResponElimina
    Respostes
    1. A casa també és la que té més èxit!!! Fins i tot la meva mare, en veure-la, va dir que potser era massa petita!!! Una abraçada Rosa Maria!!! Espero que t'ho hagis passat molt bé!!!

      Elimina
  4. Uhmmmm!!!! Però quina delicia!!! Ha d'estar boníssima!!!
    Al repte se n'hi poden presentar més d'una. Amb el teu permís t'agafem també aquesta, és molt cuca!!!
    Annie i Catieu

    ResponElimina
    Respostes
    1. Teniu tots els permisos del món!!! Gràcies per fer aquest repte (i tots els altres) i engrescar tant als rebosters amateurs com jo! Una abraçada

      Elimina