dimarts, 19 de març del 2013

TRONQUETS DE MELMELADA DE TOMÀQUET AMB CRUIXENT DE CEBA

La melmelada de tomàquet és deliciosa. Ahir me'n va caure un potet a les mans i vaig pensar que l'havia d'utilitzar per sopar, tant si com no. Així que vaig posar-me a rumiar combinacions, i vaig pensar que estaria bé de combinar-la amb un sabor més salat i potent, per aconseguir un bon contrast. I què millor que amb una ceba fregida deshidratada, que ara es pot trobar envasada a tots els supermercats (o a granel a les botigues de fruits secs). Trobo que això de la ceba fregida deshidratada, és una innovació genial, aplicable a molts plats. En concret, en aquesta recepta, a més de servir per aportar el contrast de gustos, aporta el cruixent, que dóna un toc musical als tronquets, que fan venir salivera a qualsevol hora del dia!


INGREDIENTS (per uns 15 tronquets)
1 placa de pasta de full refrigerada o congelada
4 cullerades generoses de melmelada de tomàquet
50 grams de ceba fregida deshitrada
1 ou

Ceba fregida deshidratada i melmelada de tomàquet

PREPARACIÓ
Esteneu la placa de pasta de full, i unteu-la amb la melmelada de tomàquet.


Dividiu-la en porcions, prou amples per fer dos plecs a cada una.


Un cop formats tots els tronquets, amb una forquilla, premeu la junta una miqueta, per evitar que s'obrin massa en coure'ls, i pinteu amb ou. Tot seguit, repartiu la ceba fregida deshidratada per sobre.


Si us queden llargs com a mi (que vaig fer servir una massa rectangular), partiu per la meitat i col·loqueu damunt una safata d'anar al forn folrada de paper.


Enforneu, a 190 graus, fins que estiguin daurats (uns 15 minuts aproximadament). Deixeu refredar una estona i ja podeu atacar-los sense cap tipus de pietat!!!



Que vagi de gust!

8 comentaris:

  1. Unos palitos de hojaldre muy buenos, acabo de conocer tu blog y mr gusta, con tu permiso me quedo como seguidora y te invito a visitar mi blog.
    Besos
    Cocinando con Montse

    ResponElimina
    Respostes
    1. Encantada de tenir-te com a seguidora! Moltes gràcies! I ara mateix visito el teu!!! En el món de la rebosteria, el compartir informació és el tot!!! Una abraçada Montse!

      Elimina
  2. Que bo!!
    Segur que per un "picoteo" esta bonissim!
    Em quedo de seguidora que no et coneixia :D
    Un petonet ben fort!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Moltíssimes gràcies! M'encanten aquest tipus de "galeta salada" que serveixen per menjar a qualsevol hora, i ja veuràs que en faig sovint i que vaig innovant en les combinacions! Una abraçada!

      Elimina
  3. Quina pinta! Els he de probar, i amb melmelada que faig jo mateixa! Us convido a fer-la!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Així segur que et queden molt més gustosos! Jo vaig fer servir una melmelada artesanal, però mai és el mateix que haver-la fet un mateix!!! Una abraçada Núria!

      Elimina
  4. Un cruixent aperitiu, m'agrada....senzill i ben bò !!!
    Amb quedo a veuret !!! petonets.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Com que sóc mare de família nombrosa sempre afamada, i que acostumem a menjar-se les coses acabades de sortir del forn, cal trobar coses no massa complicades per fer però no per això menys saboroses!!! Una abraçada i mil gràcies per la confiança!!!

      Elimina