diumenge, 28 d’abril del 2013

BARQUETES DE MANDARINA I XOCOLATA

A casa aviat ens faran fora els motlles...Els tinc tots apilonats i, de tant en tant, la pila es desestabilitza i se sent un "estruendo" -com diria la meva àvia-, brutal!!! Avui he decidit donar a un d'ells una utilitat un xic diferent a l'habitual. Es tracta de la safata de fer cupcakes o magadalenes, aquella amb dotze forats on col·loquem els paperets que després omplim amb massa. Doncs bé, avui he fet servir aquests forats per fer unes barquetes de pasta de full que han quedat molt xules i, el que és més important, molt saboroses! L'altre originalitat de la recepta és la mandarina, perquè ja sabeu que no és típica d'aquesta època. Per tant, he fet servir mandarina en almívar, que ha resultat ser molt i molt bona, i ha donat a la recepta la dolçor justa! L'aspecte és el de peces típiques de rebosteria, però una mica més grosses. A veure què us semblen!


INGREDIENTS (per 12 barquetes)
Una placa de pasta de full
Una llauneta de mandarina en almívar
150 grams de xocolata amb llet
50 grams de mantega
dos o tres maduixes
una cullerada de coco

PREPARACIÓ
Primer de tot, unteu amb mantega o spray antiadherent els forats de la safata de fer magdalenes o cupcakes.


Després talleu la placa de pasta de full a rodones, amb un tallador de galetes. Penseu que ha de ser una rodona més grossa que la del motlle, per tal que la barqueta tingui parets.


Col·loqueu les rodones en els forats, prement bé contra el motlle.


Punxeu la pasta, sobretot el cul, per tal que no s'infli i quedi espai pel farcit.


Pinteu amb ou, i enforneu, a 180 graus, durant uns 10 minuts (opció rebosteria: dalt, baix i ventilador), o, en tot cas, fins que veieu que s'han inflat i daurat.



Després comencem a preparar el farcit. Primer de tot, escorreu bé la mandarina en almívar.


Talleu les maduixes a tallets molt petits, procurant que tots tinguin un trosset de vermell intens.



Finalment desfeu la mantega i la xocolata al microones, vigilant que no es cremi.



Finalment, comenceu a omplir. Poseu una culleradeta de xocolata al fons de cada barqueta, i cobriu amb tres o quatre grill de mandarina.



Col·loqueu els trossets de xocolata, a les escletxes que quedin entre els grills de mandarina. Li donen un toc de color fantàstic!


Llavors col·loqueu la salsa de xocolata restant en una mànega, o qualsevol estri que permeti repartir-la fent una mica de dibuix, i decoreu les barquetes.


El pas final és empolsinar-les amb una mica de coco!


 I a taula a menjar-les!


 Que vagi de gust!

18 comentaris:

  1. Ets tota una pastissera. Que contentes deus tenir les nenes

    ResponElimina
    Respostes
    1. Avui, com que tenien cake pops d'oreo fets per la seva tieta (que n'és una artista, un dia us ho ensenyo), no han fet cas d'aquests pastissets fins l'hora de sopar...llavors no n'ha quedat ni un! Una abraçada!

      Elimina
  2. Veig que tambè li dons be a la pasta fullada !!! aquestes barquetes han quedat impresionans...i la tatin insuperable !!!!!!!!
    Petonets.

    ResponElimina
    Respostes
    1. La trobo genial! I tan versàtil!!! Sempre tinc una idea al cap per fer-la servir! Una abraçada Mamilu!

      Elimina
  3. UFFFFF QUE RICOS, MENUDA PINTA.
    CON TU PERMISO ME QUEDO POR AQUI PARA SEGUIRTE Y TE INVITO A PASAR POR EL MIO SI TE APETECE.BSSS
    http://123acomer.blogspot.com

    ResponElimina
    Respostes
    1. Moltes gràcies! Ja l'he visitat, i em sembla genial! El pastís de pasta de full, crema i kiwi, ja me l'he anotat! Una abraçada i ens llegim!

      Elimina
  4. Quina bona pinta! Aquestes barquetes han d'estar delicioses! No m'estranya que busquis nous usos als motlles... També en tinc tants que m'estic més estona buscant-los i endreçant-los que cuinant XD
    Petonets ^^

    ResponElimina
    Respostes
    1. A mi també em passa! Perdo més temps apilonant els motlles i mirant que s'aguantin un sobre l'altre sense caure que fent-los servir!!! Bé, exigero una mica però quasi, quasi! Una abraçada Laia!

      Elimina
  5. No m'extranya que no n'hagi quedat cap, amb aquesta bona pinta qui pot resistir-se¿?!!
    Una abraçada

    ResponElimina
    Respostes
    1. A més no eren gaire dolces. Ja veus que no porten sucre. Amb l'almívar de la mandarina i el dolcet de la xocolata amb llet ja n'hi ha prou! O sigui que no embafen gaire!!! Una abraçada Sílvia!

      Elimina
  6. Em semblen delicioses! T'agafo l'idea per fer amb els meus alumnes si no et sap greu!

    ResponElimina
  7. Ostres quina bona pinta Mònica! M'encanta com t'han quedat, que bones!!!

    Un petonet!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Fan gràcia perquè són petits pastissets que es mengen en dues mossegades (o una si fas com les meves filles, que són una mica golafres!)! Una abraçada!

      Elimina
  8. Monica te quedaron muy vistosas, gracias guapa.

    ResponElimina
  9. Que bones, i que fàcils!! les fruites cítriques i la xocolata són una perdició!!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Teniu tota la raó. Les vaig fer en un moment! No sempre les coses boniques (i bones)són excessivament laborioses!

      Elimina