dimecres, 10 d’abril del 2013

GALETES DE CACAU I XOCOLATA BLANCA

Avui havia d'anar a l'oculista (cosa que passa molt sovint perquè tinc un ull un pèl fotut). No em molesta gens anar a l'oculista. Primer perquè és un metge que m'inspira confiança, que sempre intenta explicar el que veu en paraules entenedores, i que intenta donar-te solucions no massa agressives; i, segon, perquè té una infermera genial: la Carme, que és la simpatia personalitzada! Tots dos, a més, són molt actius en la cooperació sanitària internacional, cosa que fa que encara els admiri més. Bé, tot això us ho dic perquè fa uns dies vaig prometre a la Carme que li portaria alguna coseta per berenar de les que preparo (i que ella segueix al facebook), i com que avui tenia visita, en arribar de treballar li he preparat aquestes galetes que, espero, li hagin agradat!


INGREDIENTS
225 grams de mantega (a temperatura ambient)
120 grams de sucre moreno
2 ous
50 grams de cacau en pols
280 grams de farina
1 cullerada de llevat
un rajolí d'aroma de vainilla
una tassa de gotes de xocolata blanca

PREPARACIÓ
En el batedor elèctric, amb l'accessori pala, barregeu la mantega i el sucre llustre fins que quedi una mena pasta cremosa.


Llavors hi afegiu els ous, un a un, i continueu barrejant.


Quan els ous estiguin ben integrats, afegir-hi la farina, el llevat i el cacau (que haureu barrejat prèviament). Per últim, agregar el rajolí d'aroma de vainilla. Us quedarà una massa així (no ha de ser massa enganxosa).


Abans de formar les galetes, és el moment d'incorporar les gotes de xocolata blanca i acabar de barrejar a mà.

Amb la massa feu boles de la mida d'una nou grossa, i aplaneu amb el revers d'una cullera, una mica enfarinada. Distribuïu damunt una safata de form folrada de paper.


Enforneu, a 170 graus, durant uns 13-15 minuts, i ja tindreu les vostres galetes cuites. Només cal que les deixeu refredar una estona, i ja les podeu queixalar!



 En aquesta ocasió, però, com que no eren per casa, les he embossat, i els he fet un llaç per tal de convertir-les en un present més bonic!


Que vagi de gust!!!

6 comentaris:

  1. T'han quedat molt ben embolicadetes ^^ Segur que a na Carme li hauran encantat! Pq realment, tenen una pinta boníssima! :D
    Jo no sóc gaire de galetes, però com que aquestes es veuen senzilles algun dia les provaré :D

    Petons ^^

    ResponElimina
    Respostes
    1. Si que són senzilles i ràpides de preparar. Pensa que les vaig fer en tornar de la feina, i abans d'anar a buscar les peques a cole... o sigui que pot ser un bon recurs davant un convidat a berenar inesperat!!! Una abraçada Laia!

      Elimina
  2. Veus que bé! Ets una de les poques persones que està contenta d'anar al metge! I a més... t'inspira receptes!! Aquestes galetes han de ser pecat mortal! Petons

    ResponElimina
    Respostes
    1. Ostres Marina, és que hi vaig tan sovint a l'oculista que la Carme diu que sóc una "pacient vip". I sempre val més agafar-s'ho tot bé!!! Una abraçada Marina!

      Elimina
  3. Aquestes galetes deuen ser un vici, boníssimes.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Ja ho pots ben dir...ara que per mi el difícil es trobar unes galetes que no ho siguin!!!

      Elimina