He estat dos dies sense penjar res perquè he anat una miqueta atrafegada. La raó és que hem tingut a casa una nord-catalana, en un intercanvi per aprendre a parlar català, encara que, en realitat, la Julieta ja el parla molt bé el català. Ha estat molt interessant perquè hem après o desenterrat alguns mots, que a la seva zona d'origen s'empren molt, i que nosaltres tenim força relegats!!! La Julieta va a una escola de La Bressola, l'associació que promou l'ensenyança en català a la Catalunya Nord, i nosaltres estem encantats amb l'experiència perquè a casa fa molt anys que en som socis. A més, la meva filla, que sempre busca gresca i xerinola, va dir que aprofitaria per convidar una altra amiga, que no ha pogut participar en l'intercanvi, o sigui que hem passar a ser set, i, com us podeu imaginar, la logística m'ha pres força temps!!!
Bé, feta aquesta explicació sobre la meva inusual activitat, dir-vos que avui ja no podia més, i he aprofitat un momentet per preparar unes magdalenes de poma i canyella que han quedat molt vistoses i bones! Aquí va la recepta!!!
INGREDIENTS
2 ous
100 grams de sucre moreno
100 grams de farina de blat
1 culleradeta de llevat tipus Royal
1 culleradeta de canyella
3 pomes ratllades
100 grams d'ametlla picada
un grapat de perles de sucre
PREPARACIÓ
Primer de tot trieu unes pomes ben formoses, i les ratlleu.
Afegiu-li una culleradeta de canyella.
Tot seguit, bateu el ous i el sucre fins obtenir una crema esponjosa.
Afegiu l'oli, a poc a poc, sense deixar de batre.
Finalment incorporeu la farina i doneu una última remenada amb el batedor.
Ja a mà, incorporeu la poma barrejada amb la canyella.
I l'ametlla picada.
Us quedarà una massa amb textura grumollosa.
Tot seguit, repartiu en els papers de magdalena, omplint-lo fins una mica menys de les tres quartes parts.
Per sobre, hi repartiu les perles de sucre, enfonsant-es una miqueta perquè en créixer les magdalenes no caiguin.
Enforneu a 170 graus, durant uns 20 minuts, i ja les tindreu cuites!!!
Deixeu refredar, i a menjar!!!
Que vagi de gust!
Que bones, jo tinc publicats uns muffins molt semblants: muffins de manzana y especias es diuen. Si vols mira-te'ls per si els vols probar...!!!
ResponElimina*Pilar*
Ho faré Pilar! Una abraçada!
EliminaMònica, m'agrada molt la combinació, segur que estaven de muerte!!! Està molt ben explicats tots els pasos.
ResponEliminafins aviat
Ara començo a no oblidar-me de fer les fotos de cada pas...perquè fins ara, començava i quan arribava al final m'havia oblidat per complet de la càmara...Un desastre com a reportera gràfica!!! Una abraçada!
EliminaEl aspecto es delicioso, esta azúcar no la conozco.Besos y gracias
ResponEliminaLa veritat és que aquestes perles de sucre me les va portar la meva germana de França! Són molt boniques i van molt bé per decorar per sobre coses que s'han d'enfornar!!!
EliminaPrecioses i boníssimes!! La poma i la canyella sempre són un 10! I les ametlles un toc final perfecte! M'han encantat Mònica!! S'acosta l'estiu i veient el teu repertori de cosetes dolces se'm fa difícil resistir la temptació de provar-les de fer!!
ResponEliminaUna abraçada bonica!
Pensa que les coses dolces, si són casolanes, engreixen mooooolt menys que les industrials!!! Una abraçada Cristina!
EliminaLa combinació de poma i canyella m'encanta! Bé, tots els postres de poma els trobo genials, així que directa al calaix de les receptes per fer ;)
ResponEliminaJo també, m'agrada tant que a vegades em passo i tot amb la canyella!!!
EliminaSet a casa? Això no és "moco de pavo", eh? ha ha ha. Malgrat tot, tu sempre tan feinera. i te n'has sortit! El nom de Julieta és preciós, i segur que us va ensenyar coses noves, oi? Bé, continuant amb les magdalenes, m'apunto això de triturar la poma. Normalment, sempre les he fet amb la poma a sobre laminada. I així com tu ha de ser encara més gustosa! Bon cap de setmana, guapa!! Petons
ResponEliminaEn Marc diu que a voltes té la sensació que casa nostra és un hall d'hotel!!! La veritat és que sempre estem divertits, i no hi falta mai el sarau!!!! De dins les magdalenes eren molt suaus i gustoses!!! Bon finde Marina!
Eliminaquines magdalenes més maques, espectaculars, bones...
ResponEliminaSet a casa, un bon número... quan viviem a casa els pares erem 8!!
PTNTS
Dolça
M Glòria, quina colla! A mi m'encanta ser molta gent a casa, i tenir força enrenou!!! Quan estem en Marc i jo, la casa sembla buida!!! Una abraçada M Glòria!!!
Eliminaumm quina bona pinta :-)
ResponEliminaI també eren moooolt bones! Van esgotar-se només en el berenar!!!! Una abraçada!
Elimina