dijous, 18 d’abril del 2013

MAGDALENES DE POMA, CANYELLA I AMETLLA

He estat dos dies sense penjar res perquè he anat una miqueta atrafegada. La raó és que hem tingut a casa una nord-catalana, en un intercanvi per aprendre a parlar català, encara que, en realitat, la Julieta ja el parla molt bé el català. Ha estat molt interessant perquè hem après o desenterrat alguns mots, que a la seva zona d'origen s'empren molt, i que nosaltres tenim força relegats!!! La Julieta va a una escola de La Bressola, l'associació que promou l'ensenyança en català a la Catalunya Nord, i nosaltres estem encantats amb l'experiència perquè a casa fa molt anys que en som socis. A més, la meva filla, que sempre busca gresca i xerinola, va dir que aprofitaria per convidar una altra amiga, que no ha pogut participar en l'intercanvi, o sigui que hem passar a ser set, i, com us podeu imaginar, la logística m'ha pres força temps!!!
Bé, feta aquesta explicació sobre la meva inusual activitat, dir-vos que avui ja no podia més, i he aprofitat un momentet per preparar unes magdalenes de poma i canyella que han quedat molt vistoses i bones! Aquí va la recepta!!!



INGREDIENTS
2 ous
100 grams de sucre moreno
100 grams de farina de blat
1 culleradeta de llevat tipus Royal
1 culleradeta de canyella
3 pomes ratllades
100 grams d'ametlla picada
un grapat de perles de sucre

PREPARACIÓ
Primer de tot trieu unes pomes ben formoses, i les ratlleu.


Afegiu-li una culleradeta de canyella.


Tot seguit, bateu el ous i el sucre fins obtenir una crema esponjosa.


Afegiu l'oli, a poc a poc, sense deixar de batre.


Finalment incorporeu la farina i doneu una última remenada amb el batedor.


Ja a mà, incorporeu la poma barrejada amb la canyella.


I l'ametlla picada.


Us quedarà una massa amb textura grumollosa.


Tot seguit, repartiu en els papers de magdalena, omplint-lo fins una mica menys de les tres quartes parts.


Per sobre, hi repartiu les perles de sucre, enfonsant-es una miqueta perquè en créixer les magdalenes no caiguin.


Enforneu a 170 graus, durant uns 20 minuts, i ja les tindreu cuites!!!


Deixeu refredar, i a menjar!!!



Que vagi de gust!

16 comentaris:

  1. Que bones, jo tinc publicats uns muffins molt semblants: muffins de manzana y especias es diuen. Si vols mira-te'ls per si els vols probar...!!!

    *Pilar*

    ResponElimina
  2. Mònica, m'agrada molt la combinació, segur que estaven de muerte!!! Està molt ben explicats tots els pasos.

    fins aviat

    ResponElimina
    Respostes
    1. Ara començo a no oblidar-me de fer les fotos de cada pas...perquè fins ara, començava i quan arribava al final m'havia oblidat per complet de la càmara...Un desastre com a reportera gràfica!!! Una abraçada!

      Elimina
  3. El aspecto es delicioso, esta azúcar no la conozco.Besos y gracias

    ResponElimina
    Respostes
    1. La veritat és que aquestes perles de sucre me les va portar la meva germana de França! Són molt boniques i van molt bé per decorar per sobre coses que s'han d'enfornar!!!

      Elimina
  4. Precioses i boníssimes!! La poma i la canyella sempre són un 10! I les ametlles un toc final perfecte! M'han encantat Mònica!! S'acosta l'estiu i veient el teu repertori de cosetes dolces se'm fa difícil resistir la temptació de provar-les de fer!!

    Una abraçada bonica!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Pensa que les coses dolces, si són casolanes, engreixen mooooolt menys que les industrials!!! Una abraçada Cristina!

      Elimina
  5. La combinació de poma i canyella m'encanta! Bé, tots els postres de poma els trobo genials, així que directa al calaix de les receptes per fer ;)

    ResponElimina
    Respostes
    1. Jo també, m'agrada tant que a vegades em passo i tot amb la canyella!!!

      Elimina
  6. Set a casa? Això no és "moco de pavo", eh? ha ha ha. Malgrat tot, tu sempre tan feinera. i te n'has sortit! El nom de Julieta és preciós, i segur que us va ensenyar coses noves, oi? Bé, continuant amb les magdalenes, m'apunto això de triturar la poma. Normalment, sempre les he fet amb la poma a sobre laminada. I així com tu ha de ser encara més gustosa! Bon cap de setmana, guapa!! Petons

    ResponElimina
    Respostes
    1. En Marc diu que a voltes té la sensació que casa nostra és un hall d'hotel!!! La veritat és que sempre estem divertits, i no hi falta mai el sarau!!!! De dins les magdalenes eren molt suaus i gustoses!!! Bon finde Marina!

      Elimina
  7. quines magdalenes més maques, espectaculars, bones...
    Set a casa, un bon número... quan viviem a casa els pares erem 8!!

    PTNTS
    Dolça

    ResponElimina
    Respostes
    1. M Glòria, quina colla! A mi m'encanta ser molta gent a casa, i tenir força enrenou!!! Quan estem en Marc i jo, la casa sembla buida!!! Una abraçada M Glòria!!!

      Elimina
  8. Respostes
    1. I també eren moooolt bones! Van esgotar-se només en el berenar!!!! Una abraçada!

      Elimina