dilluns, 15 d’abril de 2013

PASTÍS DE FORMATGE I PRÉSSEC

Alguna vegada ja us he dit que el meu home diu que m'apunto a masses coses... Malgrat que davant d'ell sempre dic que és un exagerat i que tot plegat no em treu massa temps, la veritat és que, en confiança us diré que moltes nits les passo pensant què posaré en aquella carta, com redactaré una acta, o quin projecte podem portar a terme les properes setmanes per recaptar fons. Sóc secretària d'una Fundació i també d'una Associació de cooperació internacional, també sóc membre d'una comissió del meu col·legi professional i  de la Junta de l'Associació de Veïns del barri on he viscut des de petita...i alguna altra activitat complementària que em deixo, això a part de treballar d'advocat penalista! Total, que en Marc té tota la raó del món, i, com ja us he dit alguna altra vegada, més paciència que un Sant. Sort que ja em va conèixer així, i, per tant, no el vaig enganyar ni gens ni mica!!!! Doncs bé, tot aquest rotlle era per explicar-vos com he fet el pastís d'avui. Resulta que havia d'anar a diferents establiments per captar anunciants i fons pel programa de la Festa Major, però, alhora, volia preparar alguna coseta dolça per berenar. Així que he decidit deixar un pastís al forn mentre feia la ronda de visites pels comerços del barri. El pastís escollit ha sigut un pastís de formatge i préssec i, la veritat, és que en el resultat final no s'ha notat gens que s'ha fet sol, sense cap tipus de control ni supervisió humana!!! Espero que us agradi!



INGREDIENTS
500 grams de formatge quark
1 iogurt natural
5 ous
1 cullerada de maizena
6 cullerades de sucre
un bon rajolí de llet condensada
200 ml de nata
melmelada de préssec
préssec en almívar
una cirera confitada per decorar

PREPARACIÓ
Col·loqueu tots els ingredients en un recipient, i amb l'accessori globus del batedor, bateu fins obtenir una massa, cremosa, i ben integrada.


Vigileu en batre perquè esquitxa força.


Un cop ben batuts els ingredients, col·loqueu la massa resultant en un motlle de parets desmuntables rodó, prèviament untat amb mantega (o spray antiadherent) i una mica de farina.


Coeu a 180 graus, durant aproximadament una hora, i després, abans de desemmotllar, deixeu ben refredar.


Mentrestant, prepareu la melmelada de préssec,


i el préssec en almívar tallat a làmines ben primetes.


 Unteu molt generosament la part superior del pastís amb la melmelada.


Finalment, repartiu el préssec en almívar per sobre la melmelada, mirant de col·locar-lo ben posadet.



A part d'un postre ben bo, és estèticament molt bonic!!!
Que vagi de gust!!!

17 comentaris:

  1. Em sembla una combinació perfecta Monica! A més de bonic ha d'estar boníssim! Ja tens una seguidora més!

    mMolts petonets!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Moltes gràcies Neus pel seguiment!!! Em fa molta il·lusió venint d'una rebostera tan experimentada com tu!!! Una abraçada!

      Elimina
  2. És que portes una marxa, Mònica! No m'estranya que el Marc no et pugui seguir... però ves, a mi em passa el mateix, que si l'hort , que si el teatre, que si la ràdio... i la cuina, és clar!! Ets una súper pastissera, tot el dia sorprens amb coses dolces boníssimes!!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Ja t'he dit alguna altra vegada que em fa l'efecte que som força semblants!!! Ens hem de conèixer i comprovar-ho!!! Se't pot escoltar en alguna emissora a Girona? Una abraçada Marina!!!

      Elimina
  3. Respostes
    1. I de gust també era mooooolt bo!!! Va volatilitzar-se!!!!

      Elimina
  4. T'ha quedat fantàstic i té una pinta que fa venir salivera Mònica! Quines ganes de tastar-lo... :P

    Un petonet bonica i bona setmana!!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Igualment Cristina! A veure si la setmana es presenta ben dolça!!!

      Elimina
  5. Hola Mónica, como te lo montas con tantas cosas? no se como te queda tiempo para cocinar y para hacer estas tartas tan ricas, las de queso me gustan mucho, te ha quedado genial.
    Besos
    Cocinando con Montse

    ResponElimina
    Respostes
    1. Suposo que, pel que ens agrada moltíssima, treiem temps d'on sigui!!! Una abraçada Montse!

      Elimina
  6. Bueno bueno, esta noche no duermo viendo tu delicioso pastis.Besos

    ResponElimina
    Respostes
    1. Va quedar força bonic, però el que és més important, també va quedar molt bo!!! Una abraçada Doris!!!

      Elimina
  7. bones monica volia saber la posicio de forn i el formatge quark quien es? i les cullarades grand o petites?. me encanta el bloc perque ho fas pas a pas, gracies.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola Mar, què tal??? L'Anna m'ha dit que tenies alguns dubtes sobre la recepta. Espero poder resoldre-te'ls:
      A)Aquest pastís el vaig coure només amb el forn (és a dir, escalfor per baix).
      B)El formatge quark és un tipus de formatge fresc força cremós. Jo el compro al LIDL que en tenen de varies mides i és molt bo.
      C)Les cullerades són soperes (jo les vaig fer una mica generoses, és a dir, no totalment rases). Quan parlo de cullerades sempre són soperes, sinó ja dic culleradetes.
      Estic molt contenta que t'agradi el bloc. Al principi no explicava tant les receptes, però com que jo, quan en miro, trobo que és molt important que t'expliquin el pas a pas, he intentat fer-lo cada vegada més detallat! Una abraçada. Espero que et quedi fantàstic!!! Una abraçada!!!

      Elimina
  8. Respostes
    1. Ostres si, Mar, em fa molta il·lusió veure les meves receptes, fetes per altres persones!!!! Una abraçada!

      Elimina
  9. Magraden mol las tevas recepte!!! Espero ferne alguna un dia d´équest-
    Petons.

    ResponElimina