dissabte, 6 d’abril del 2013

MINICUPCAKES D'HUMMUS

Ja sabeu que aquetsa setmana vaig experimentar fent un pa amb farina de cigró que va quedar molt bó! Però em va sobrar mig paquet de farina que de cap manera podia permetre s'avorrís dins l'armari. El destí d'aquest mig paquet se'm va revelar quan vaig veure que la web http://www.bocadosdivinos.com organitzava un concurs de cuina internacional on el premi és un llibre il·lustrat sobre tècniques culinàries, xulíssim, que he començat a necessitar només veure'l!


La recepta escollida per aquesta entrada, i per presentar al concurs és, doncs, d'inspiració libanesa (encara que, en realitat, l'hummus es típic de tota la zona compresa entre Grècia i Aràbia, i un dels plats àrabs més coneguts arreu del món -i cal afegir que, pels vegetarians, un dels plats més exquisits i nutritius-). Son uns minicupcakes d'hummus, on l'ingredient principal, tant de la massa com de la cobertura, són els cigrons. Són ideals per un àpat informal, o com aperitiu per acompanyar qualsevol beguda!!! A veure què us sembla.


INGREDIENTS (per uns 26-28 minicupcakes)

Per la base
250 grams de farina de cigró
250 grams de iogurt grec
2 cullerades de llevat tipus Royal
2 ous
70 grams de formatge ratllat
un pessic de sal
mitja culleradeta d'all mòlt

Per la cobertura d'hummus
400 grams de cigrons cuits
2 cullerades de suc de llimona
2 cullerades de tahín (pasta de sèsam)
1 dent d'all
1 pessic de sal
2 o 3 cullerades d'oli
1 o 2 cullerades d'aigua (opcional)

Per decorar
Pebre vermell
Oli d'oliva
Palets de pa torrat amb sèsam

PREPARACIÓ
Començarem per la base dels minicupcakes, posant tots els ingredients en el bol del batedor elèctric.


Batrem, amb l'accessori pala, fins a obtenir una crema similar a aquesta.


Després col·locarem en les càpsul·les, i enfornarem, a 170 graus, durant uns 10-12 minuts.


Mentre es couen, preparem l'hummus que tindrà com a ingredients principals els cigrons i el tahín (una pasta de sèsam que podeu trobar en botigues de productes dietètics i ecològics).

Cigrons cuits i escorreguts
 
Tahín, en aquest cas, a més, procedent d'agricultura ecològica
Per preparar l'hummus, col·loqueu els cigrons, la llimona, l'oli, l'aigua, l'all, el tahín i la sal en un pot, i tritureu-ho tot a consciència. L'hummus ja estarà llest (si el volguéssiu servir sol, només caldria afegir un bon raig d'oli d'oliva i un polsim de pebre vermell dolç). En aquest cas, però, el reservarem pels minicupcakes.


Desenfornem els minicupckes.


Els treiem de la safata i els deixem refredar.


Un cop ben freds, els disposem en la safata que els volguem servir.


Posem l'hummus en una mànega, amb boca rodona llisa, i el repartim per sobre els minicupcakes.


Els empolsinem amb pebre vermell dolç



I els acabem de decorar amb un palet de pa torrat i sèsam.


Només afegir que, just abans de menjar o servir, perquè l'hummus sigui molt més gustós, cal amanir-lo amb un generós raig d'oli d'oliva.




Que vagi de gust!


10 comentaris:

  1. Seras la guanyadora! Si estan tan bons com en son de bonics.... Està tot dit!
    Apa! Amb rodoli i tot!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Pots comptar!!! Però em va fer il·lusió això de preparar una recepta de cuina "internacional"!!! Una abraçada Núria i bon cap de setmana!!!

      Elimina
  2. Quina proposta més interessant Mònica!! M'agrada molt!!! ^^ Tenen tota la pinta de ser deliciosos! Fa poc que vaig provar cupcakes salats i em van encantar i aquests que ens has preparat tenen tota la pinta de ser exquisits!

    Una abraçada guapíssima!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Els cupcakes salats també han estat tot un descobriment per mi. I hi ha un piló de cobertures a provar! Ja ens anirem passant les receptes! Una abraçada Cristina i molt bon cap de setmana!

      Elimina
  3. Què original!!! Què bonics t'han quedat!!!!! A veure si guanyes el concurs!!!!
    Petons,
    Olga

    ResponElimina
    Respostes
    1. I si no el guanyo (que és el més probable), hauré passat una estona fantàstica fent-los amb la meva filla mitjana, que m'ha fet de fotògrafa!!! Una abraçada Olga!

      Elimina
  4. Amb reservo aquesta delicatesen per els meus aperitius....els de casa fliparan !!!!!!!!!
    `petonets.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Això si, els han d'agradar mooooolt els cigrons! Perquè són de cigrons al cub!!! Una abraçada!!! Per cert, el teu pop d'avui, fantàstic!!!

      Elimina
  5. Qué bo!! moltes gràcies per participar! sent molt no haver comentat avans, però he estat fora de València i se'm va oblidar el cargador del mòbil jaja quin desastre!!

    Em pareix una recepta molt original, amb una barreja de cultures molt interesant (entre americana dels cupcakes i àrab, libanés de l'hummus). M'agraden els cupcakes salats, els faré :)

    Besets
    Bea de Bocados Divinos

    ResponElimina
    Respostes
    1. Moltes gràcies Bea!!! M'ha agradat molt la teva iniciativa! A veure si hi ha molta participació i podem veure receptes ben originals!!! I el llibre que dónes de premi és molt xulo!!! Una abraçada

      Elimina