dilluns, 1 d’abril del 2013

MONA DE PASQUA PEL REPTE DE L'ANNIE

Aquest any he fet diverses mones, però en volia triar una d'una mica més treballada per presentar als Reptes de l'Annie (http://www.pastissets.cat/index.php/2013/03/18e-repte-de-lannie-mona-de-pasqua-7-18-reto-de-annie-mona-de-pascua/)! Així que vaig decidir fer la meva versió de la mona de sara i decorar-la com si d'un jardí de Pasqua es tractés: amb gespa, flors, una mare pollet, i uns pollets al seus nius!!! A la meva fiola, que era la destinatària, li ha agradat molt. Espero que a vosaltres, i a l'Annie, també!!!


Ingredients

Per la base
120 grams de mantega
180 grams de sucre blanc
230 grams de farina
2 cullerades de llevat tipus Royal
3 ous
120 ml de llet
un rajolí d'aroma de vainilla
2 cullerades de llet condensada
també sis cullerades d'aigua i sis de marc de cava per fer l'almívar per mullar la base

Per la crema de mantega del recobriment
250 grams de mantega
325 grams de sucre llustre
3 cullerades de llet
rajolí d'aroma de vainilla
una miqueta de colorant verd

Per decorar
ametlla filetejada
xocolata negra i blanca per fer els nius dels pollets
ou filat
fondant per fer les flors
pollets i plomes

Preparació
En el batedor elèctric, barregeu la mantega (a temperatura ambient) i el sucre, fins obtenir una crema. Després afegiu els ous un a un. Quan estigui tot ben integrat, incorporeu la meitat de la farina (que haureu barrejat prèviament amb el llevat), i la meitat de la llet (a la que haureu incorporat l'aroma de vainilla), i continueu batent. Aboqueu la resta de farina i llet i acabeu de barrejar. Per últim, només us queda agregar la llet condensada i, quan estigui ben integrada, abocar en un motlle rodó, untat de mantega o ruixat amb spray antiadherent. Enforneu, a 180 graus, durant uns 35 minuts (o, en tot cas, fins que, punxada la massa, surti el punxó ben net).
Un cop cuita la massa, desenforneu i deixeu refredar. Feu servir com a part superior el cul (perquè haurà quedat ben pla). Talleu per la meitat i unteu l'interior amb abundant crema de mantega  (que haureu preparat barrejant tots els ingredients amb l'accessori globus del batedor elèctric, primer a velocitat baixa -per evitar que nevi a la vostra cuina-, i després a velocitat alta, durant uns cinc minuts, o fins que la mantega blanquegi i quedi ben suau). Abans de tapar la part untada amb la part superior, ruixeu aquesta darrera amb una miqueta d'almívar fet amb sis cullerades d'aigua i sis de marc de cava (que haureu posat a foc baix, uns minuts, fins que s'evapori el licor)  perquè així quedi ben melosa.
Recobriu tot l'exterior de la base amb la crema de mantega (de la que en reservareu una tasseta) Enganxeu l'ametlla filetejada pel voltant.
Poseu colorant verd a la tasseta de crema de mantega que heu reservat. Barregeu bé i col·loqueu en una mànega amb la boca arrissada. Cobriu parcialment la part superior, com si de la gespa d'un jardí es tractés. Col·loqueu flors i fulles de diferents colors i mides fetes amb fondant; i els nius, plens d'ou filat que simuli la palla. Finalment, només us queda encabir la pollet mare i els pollets acabats de néixer, i les plomes!!! 
Els nius de xocolata, els he fet, prenent una idea de la Marta del fantàstic bloc: http://cuinadiari.blogspot.com.es, sucant uns globus inflats en xocolata de cobertura negra i blanca desfeta, i deixant refredar una bona estona a la nevera. Després, en treure'ls, punxes el globus i, si vas amb molt de compte, obtens més o menys aquestes formes...
Bé, espero que us agradi!!!



Que vagi de gust!!!

Amb aquesta mona participo en aquest repte!!!

12 comentaris:

  1. Uauuuuuuuu! Si l'altra era espectacular, ara no sé què dir. Has invertit tan de temps, però realment ha valgut la pena. Felicitats

    ResponElimina
    Respostes
    1. Aquesta era la de la meva fiola, a la que també li agrada mooolt la pastisseria, o sigui que havia de pensar alguna coseta clàssica (perquè les mones són una tradició) però una mica diferent!!! Una abraçada Rosa Maria!!!

      Elimina
  2. Ara he anat mirant les mones que has preparat i t'han quedat totes precioses!! I quina bona pinta que tenen... ja me'n menjaria un trosset de cada... hehehe :P

    Una abraçada guapa!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Pensa que algun de casa ho ha fet això de menjar-ne un trosset de cada, i ha quedat ben empatxat!!! Una abraçada Cristina!

      Elimina
  3. Ets tota una artista, que boniques y deuen ser requetebones ....caraiiiiii.
    Petonets.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Això de les mones és un vici (tant fer-les com menjar-les)!!!! La teva de xocolata també era addictiva!!! Una abraçada!

      Elimina
  4. Monica ets una artista !!! aquesta mona es preciosa .... la teva fiola deu estar encantada amb aquest jardinet que li has montat.
    petons

    ResponElimina
    Respostes
    1. Li va agradar molt i això és el millor premi per una aprenent de rebostera com jo!!!

      Elimina
  5. Wowww!!!! Quina preciositat!!! T'ha quedat fantàstica i quina feinada!!!
    Moltes gràcies per participar
    Annie i Catieu

    ResponElimina
    Respostes
    1. El més preciós són les vostres iniciatives que promouen la comunicació i l'intercanvi d'informació entre els fanàtics de la pastisseria com jo!!! Una abraçada

      Elimina
  6. Ostres Mònica, acabe de veure que havies pres la meua idea dels ous! quina ilu!! Marta

    ResponElimina
    Respostes
    1. És una idea genial que no es pot deixar passar...l'any que ve segur que la torno a emprar!!! Gràcies i petons!

      Elimina