dissabte, 27 d’abril del 2013

TATIN DE POMA AMB CIRERES DESHIDRATADES

Avui és la Verge de Montserrat i, a casa d'en Marc, se'n diuen la seva mare i la seva germana gran (que, a més, és la seva padrina). Vam quedar d'anar a felicitar-les a mitja tarda, i per això he preparat alguna cosa dolça per portar i berenar plegats. Volia fer un pastís de mousse de xocolata, que fa dies que barrino, però com que fa un dia força fred a Girona, m'he decidit per un pastís més templat: una tatin de poma amb un toc final de cireres deshidratades que he comprat avui mateix. Ha quedat vistós i bo, o sigui que animeu-vos a preparar-lo!


INGREDIENTS
8 o 9 pomes vermelles pelades i tallades a vuitens
sucre moreno
mantega
el suc d'una llimona
una culleradeta de canyella
una placa de pasta brisa
un grapat de cireres deshidratades


PREPARACIÓ
Comenceu untant amb mantega o spray antiadherent el motlle escollit. Jo he fet servir el típic poc fondo i arrissat del voltant.


Pel fons, repartiu uns trossets de mantega.


I tot seguit, cobriu amb una fina capa de sucre moreno.


Peleu les pomes i talleu-les a vuitens. Barregeu els trossos amb un parell o tres de cullerades de sucre moreno, el suc d'un llimona, i una culleradeta de canyella. Repartiu el resultant per sobre el motlle, procurant que els trossos de poma quedin ben apretats (és a dir, que no quedin espais buits).


Tapeu els talls de poma amb la placa de pasta brisa.


Apreteu bé la placa de pasta brisa contra la poma, i segelleu bé els marges, fent un petit doblec amb els dits i prement.


Enforneu, a 170 graus, durant uns 30-35 minuts.


Desenforneu i deixeu refredar una estona (fins que els sucre quedi una mica pres). Llavors desemmotlleu capgirant-lo. Us ha de quedar així:


Acabeu de decorar, en els llocs on els trossos de poma hagin quedat més separats, amb les cireres deshidratades.


El podeu servir templat o fred! I sol o acompanyat amb gelat o nata! De qualsevol manera està boníssim!!!
Que vagi de gust!

10 comentaris:

  1. Monica, podriem compartir el dinar de diumenge, jo poso el filet i tu els postres.
    Aquest tatín t'ha quedat fenomenal.
    Bon diumenge

    ResponElimina
    Respostes
    1. Jo també penso que faríem un equip genial!!! Una abraçada Lolines!!!

      Elimina
  2. Com m'agrada la tatin de poma i aquesta t'ha quedat extraordinària, ja m'ho penso que estava boníssima!!! Quina gana... no pot ser això, cada vegada me'n fas venir més... :P

    Un petonet!!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Va tenir molt èxit, o sigui que havia d'estar força bona!!! I les cireres deshidratades hi van donar un toc original!!! I això de la gana, ve intrínsec en el tema de ser blocaire...jo em passo el dia pensant en els plats que he vist en tots els vostres blocs!!!! Una abraçada Cristina!

      Elimina
  3. Ben fàcil!!! AMb una massa de pasta brisa sense gluten i amb margarina enlloc de mantega, jo també en puc menjar!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Me n'alegro! Per cert, avui he vist uns cupcakes amb nata sense lactosa que he trobat genials! Em sembla que, amb una mica de paciència i imaginació, tot és possible! Una abraçada Marta!

      Elimina
  4. Mònica, gràcies per passar-te pel meu bloc! Jo també em quedo per aquí! A veure si m'atreveixo un dia d'aquests amb la tatin, que és d'aquelles receptes que tinc ganes de fer des de fa molt temps però encara no m'hi he posat...
    Petons!
    Pili
    www.thepinkcakefactory.com

    ResponElimina
    Respostes
    1. Ets una artista! El teu bloc i les teves receptes són una passada! Ens llegim Pili! Una abraçada!

      Elimina
  5. Doncs demà és el dia per fer-lo!!!! Ja tinc tots els ingredients, però canviaré les cireres per una altra coseta, a veure què te'n semblarà el resultat...

    ResponElimina
    Respostes
    1. Segur que em sembla fantàstic Marta! Les cireres eren per donar un toc de color! Segur que es poden substituir també per mil i un ingredients! Una abraçada!

      Elimina