divendres, 26 d’abril del 2013

MAGDALENES GLACEJADES FARCIDES DE CREMA DE CACAU

Abans de començar a explicar-vos la recepta, us aviso que el resultat és pràcticament irresistible! D'aquestes magdalenes no en tens prou provant-ne una, ni dues...així que, el més probable és que acabeu amb un bon empatx! O sigui que prepareu-les un dia que tingueu prevista una activitat física important, que us serveixi per cremar tot allò ingerit!!!
Aquí va la recepta!


INGREDIENTS (per unes 16 magdalenes)

Per la base
4 ous
200 grams de sucre
250 grams de farina
125 grams d'oli d'oliva suau
unes gotes d'essència de llimona natural
100 ml de nata de cuinar
mig sobre de llevat tipus Royal
crema de cacau

Pel glacejat
1 clara d'ou

200 grams de sucre llustre
5 o 6 gotes de vinagre blanc
2 o 3 cullerades d'aigua
sprinkles de colors

PREPARACIÓ
Primer de tot, amb el batedor elèctric equipat amb l'accessori globus, batem els ous fins que dupliquin el seu volum.


 Després hi afegim el sucre, i continuem batent.


Sense deixar de batre, incorporem poc a poc la nata i les gotes d'essència de llimona.


Tot seguit, l'oli, també a rajolí. Tot això sense deixar de batre.


Finalment, afegim la farina i el llevat (jo no l'he tamisat, però no estaria de més fer-ho).


Us ha de quedar una massa líquida però espessa.


Ompliu amb una cullerada cada un dels papers de magdalena.


Llavors, al damunt, hi poseu mitja culleradeta de crema de cacau (nutella, nocilla o marca blanca, el que tingueu al rebost).


Acabeu d'omplir els papers, fins els tres quarts dels papers, amb més massa.


Enforneu a 170 graus, durant uns 15 minuts. Veureu que estan cuites quan, en tocar-les, la massa, ja esponjosa, retorni. No queden molta daurades.


Mentre es refreden, ja fora del motlle, prepareu el glacejat, batent, a velocitat alta, amb el batedor elèctric també equipat amb l'accessori globus, el sucre llustre, la clara d'ou i les gotes de vinagre. Us ha de quedar una massa brillant i molt consistent, que no caigui del globus del batedor en aixecar-lo. Quan tingueu aquesta consistència, hi afegiu un parell o tres de cullerades d'aigua per aclarir, i remeneu poc a poc (perquè no hi entri massa aire). Quan veieu que, en passar-hi les puntes d'una forquilla,  la marca desapareix en aproximadament cinc segons, teniu el glacejat llest.


També heu de prepara "sprinkles", del color i forma que més us agradin.


Submergiu la part superior de la magdalena en la glaça, i deixeu escórrer abans de tombar-la.


L'últim pas és repartir els sprinkles per sobre de la glaça abans que s'assequi. I ja teniu aquestes magnífiques i divertides magdalenes preparades! Deixeu assecar una mica i serviu! Segur que tindran molt èxit!





 Que vagi de gust!

4 comentaris:

  1. Quina pinta que fan aquestes magdalenes Mònica!!! Amb aquesta glaça ja han de ser boníssimes, però amb aquest farcit encara més!!! I aquesta última fotografia fa venir unes gana... hehehe

    Una abraçada guapa!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Normalment no m'agrada fer fotos a les coses a mig menjar, perquè penso que no queden molt artístiques, però aquesta, amb el fartic de crema de cacau suquejant, vaig pensar que era indispensable!!! Una abraçada Cristina!!!

      Elimina
  2. Hola Mònica sóc la Carla. Ahir estava mirant el blog i vaig veure aquestes magdalenes i entre en David i jo les vam fer seguint la teva recepta!! No ens han quedat tan maques com a tu però estan molt bones:)

    ResponElimina
    Respostes
    1. Segur que us han quedat precioses i boníssimes! Sou uns pastissers genials tots dos! Una abraçada (i espero que anés bé per terres nòrdiques!!!).

      Elimina