dimecres, 8 de maig del 2013

CREMA DE LLIMONA

Aquesta és la primera recepta que preparo del llibre "Les nostres postres" de l'Assumpta Miralpeix, que ja us vaig dir que em van regalar l'altre dia, i ha sortit genial! És una recepta senzilla que dóna com a resultat un postre boníssim, que, a més, es pot reconvertir en un fantàstic i suau farcit per un pastís o braç de gitano! Ah! i, per acabar-lo d'alabar, diré que, com que no porta llet, pot venir bé per les persones amb intolerància a la lactosa! A veure què us sembla!



INGREDIENTS (per unes 6 cremes)
125 ml de suc de llimona
la pela ratllada de dues llimones
425 + 75 ml d'aigua
4 ous
60 grams de midó
galetes i cireres deshidratades per decorar

PREPARACIÓ
Primer de tot, desfeu el midó en 75 ml d'aigua freda.


En una cassola, barregeu els ous sencers, el sucre, el suc de llimona i la pela ratllada.


Bateu bé, a mà, fins que tots els ingredients s'integrin.


Llavors hi afegiu el midó desfet, prèviament colat.



Remeneu bé, afegiu la resta d'aigua i poseu la cassola al foc.


No pareu de remenar mentre la crema estigui al foc.


Quan comenci a bullir, veureu que espessirà ràpidament (a mi m'ha tardat, a foc baixet, uns 5-6 minuts). Llavors retireu del foc i acabeu de fer una bona barrejada.


Disposeu els recipients (són ideals els de macedònia o gelat) on les voldreu servir.


Ompliu-los amb la crema calenta.


Deixeu refredar i, llavors, reserveu a la nevera fins el moment de servir.


Presenteu amb alguna galeta, fruita o llepolia per sobre. Ja veureu que quedeu molt bé amb els comensals a qui l'oferiu!


Que vagi de gust!

14 comentaris:

  1. Que refrescant i cremosa a la vegada, me l'apunto per fer que ara els meus pares m'han portat moltes llimones. Ja he fet suc, limoncello i lemon curd. Ara faré la teva crema de llimona. Gràcies

    ResponElimina
    Respostes
    1. Si que ho és de refrescant!!! Un bon postre de cares a l'estiu i si és amb llimones de casa, molt i molt millor!

      Elimina
  2. Ostres Mònica! Tu com t'ho manegues per portar aquest ritme de receptes? I totes amb aquest super nivell? Quina enveja!! :) Ja et vaig comentar que jo també tinc el llibre però no recordava aquesta crema! Serà questiò de treure'l de l'armari ;)
    Una abraçada

    ResponElimina
    Respostes
    1. El llibre em va entusiasmar, i a part de receptes concretes, n'he tret un munt d'idees!!! Una abraçada Dolors!

      Elimina
  3. Doncs sembla ben senzilla de fer!! :) I de llimona ha de quedar molt fresca i suau!! Que bona... m'agrada molt!!!

    Petonets!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Cristina es fa amb un quart d'hora! I per tant, a més de bona, és molt recomanable en cas de necessitar unes postres exprés!

      Elimina
  4. Boníssima, Mònica! En vaig fer una de carbassa, a l'hivern, que també va quedar molt bona. Amb el cítric llimoner... ha de ser molt refrescant! Petons

    ResponElimina
    Respostes
    1. Jo la tornaré a preparar aviat, per farcir un pastís! Ja us ho ensenyaré! Una abraçada Marina!

      Elimina
  5. Tiene una pinta espectacular, lo tengo que probar. Muchas gracias. Un saludo.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Gràcies Arlin...jo provaré els teus plàtans fregits, que han de ser boníssims!!! Una abraçada!

      Elimina
  6. Ostres, que interessant!!I amb lo bona que és la crema de llimona... M'agrada molt que no porti llet (no és que no m'agradi la llet, però és un bon recurs per si mai vénen convidats intolerants...) Moltes gràcies per compartir-la! :)
    Bet

    ResponElimina
    Respostes
    1. Vaig pensar igual que tu! I queda més lleugera! A nosaltres ens va agradar molt! Una abraçada!

      Elimina
  7. Ooohhhh, aquesta la podria menjar! I ara que ve el bon temps, refresca i tot :)

    ResponElimina
    Respostes
    1. És molt bona! No té res a envejar a les que es fan amb llet! Una abraçada Marta!

      Elimina