Avui he anat a Barcelona, o sigui que m'he passat el matí pujant i baixant de trens i metros. En arribar a casa, no tenia massa ganes de preparar el dinar, o sigui que hem fet un menú ràpid, i, és clar, poca estona després els tres membres de la família que dinem normalment a casa, ja teníem un budell buit. D'aquí que hagi fet un berenar una mica més consistent! Només dir-vos que ha quedat tan bo que la Zewde i jo, fent les fotos -ara mossega tu a veure si queda bé, ara mossego jo, per veure si surt més clara...- ens hem menjat bona part de la producció... Una mica més i les peques no en troben en tornar del cole... La dolçor de la base, i l'acidesa de la salsa (que podeu servir tèbia), conformen una combinació molt encertada. També podeu fer servir un motlle de pastís gros, en comptes de motlles petits, i servir la salsa al costat o per sobre dels trossos, i queda igual de fantàstic. A veure què us sembla!
INGREDIENTS (Per uns 14-16 pastissets, depèn de la mida dels motlles o flaneres que feu servir)
Per la base
400 grams de formatge fresc (jo he fet servir quark que ja sabeu que m'agrada molt).
100 grams de farina
1 culleradeta de llevat en pols
100 grams de sucre moreno (a poder ser "muscovat")
4 ous
la pela ratllada d'una taronja
la pela ratllada d'una llimona
Per la salsa de gerds
250 grams de gerds congelats
tres cullerades de sucre moreno (a poder ser "muscovat")
el suc d'una llimona
el suc d'una taronja
PREPARACIÓ
Poseu els ous sencers en un bol.
Afegiu el sucre moreno "muscovat" i comenceu a batre a velocitat alta.
Quan la barreja hagi triplicat el volum, afegiu la pela de llimona i de taronja.
Us ha de quedar una massa més o menys així.
Llavors, a mà, i amb moviments de dalt a baix (no circulars), hi incorporeu la farina, prèviament barrejada amb el llevat, i tamisada.
Finalment, incorporeu el formatge, a petites cullerades, i barrejant, també, de dalt a baix.
Un cop estigui tot ben incorporat, unteu els motlles escollits amb mantega o spray antiadherent, i ompliu fins a tres quarts dels motlles aproximadament.
Enforneu, a 180 graus, durants uns 18-20 minuts i ja estaran llestos. ´Deixeu refredar uns minuts, desemmotlleu i reserveu.
Mentre s'acaben de refredar completament els pastissets, podeu fer la salsa de gerds, que en aquest cas eren congelats (i que, tot s'ha de dir, donen molt bon resultat).
Els col·loqueu en un caçó, amb el sucre moreno.
Afegiu el suc de la taronja i de la llimona.
Poseu el caçó a foc baix, remenant de tant en tant.
Quan arrenca el bull, retireu, i deixeu refredar una miqueta.
Quan la salsa estigui tèbia, és el moment d'emplatar i servir.
I a llepar-vos els dits!
Que vagi de gust!
Que bons!! He de comprar uns motlles aixi!!!
ResponEliminaSón de la línia senzilla de la Lekué. Eren força econòmics i han donat molt bon resultat!
Eliminaostres, que bons han d´estar, la meva germana te una tenda de congelats al Mercat de Lesseps i aquests gerds congelats els ven molt bé, jo m´apunto aquesta recepta
ResponEliminapetons
Hi ha molta diferència de preu entre els frescos i els congelats, i, en canvi, cuinats, no els saps distingir!
EliminaQuina bona pinta que fan!
ResponEliminaAquesta salsa de gerds es veu deliciosa!
Petons!
Les nenes se la van acabar a cullerdes, directament del caçó!!! Una abraçada!
EliminaQuin berenar, noia, com us cuideu...!!! Ben fet... ara mateix me'n menjaria un doncs tenen molt bon aspecte. Jo aquests fruit també els compro congelats a La Sirena i surten molt bons i molt bé de preu per la quantitat que duu la bossa.
ResponEliminaQue passis un bon dia.
*Pilar*
Ostres jo de la Sirena no els he provat. Ho faré i així podré comparar! Gràcies Pilar!
Eliminauau! que bo! No ho he fet mai, això de posar-hi pell de llimona i taronja alhora, ho provaré! I ja no dic res de la salsa de fruits vermells que... fa una salivera!! Devien quedar ben contentes en sortir de cole!! Petonets i bon cap de setmana
ResponEliminaVa quedar un pastís molt suau, i fins i tot refrescant (amb el gustet cítric i l'acidesa de la salsa)!!! Una abraçada Marina, i que vagi bé el cap de setmana!
EliminaFormatge i gerds? Jo també hauria fet perillar les fotos...
ResponEliminaBon cap de setmana.
És que és una combinació pràcticament irresistible!!!
EliminaQue bonics aquests pastissets! I bons que et deuen haver sortit! petons
ResponEliminaVan volar...llavors a l'hora de sopar, ningú tenia gana!!!
EliminaQuina preciositat de pastissets Mònica i que exquisits!! Un berenar de luxe, vaja!!
ResponEliminaPetons bonica i bon cap de setmana!
Per agafar forces després del cole i la feina!!! Una abraçada Cristina!
EliminaÒStres!! quins pastissets més bons. Jo només canviaria una coseta, hi posaria una melmelada, jejejeje
ResponEliminaSi són de les vostres, jo també!!! Una abraçada!
EliminaQue bonics i quina bona pinta Mònica! M'apunto la recepta i la idea dels gerds congelats. Molt bona idea també fer-los amb els motlles de silicona, ho provaré!
ResponEliminaPetons!
No se'm van enganxar gens ni mica...això dels motlles de silicona és un gran invent Pili! Una abraçada!
EliminaJust avui he fet una salsa de gerds, però per a les amanides!
ResponEliminaJa l'he vista! Ja sé què fer amb els gerds que em van sobrar!
EliminaVersió petita versió gran, tan me fa, quina bona pinta!!! La combinació m'encanta!!!
ResponEliminaPetonets bonica
En realitat, també en vaig fer un de gran...que va volar igual que els petits!!!
Elimina