dissabte, 11 de maig del 2013

GALETES FLORALS D'AMETLLA

A Girona, aquesta setmana, celebrem el Temps de Flors. És un esdeveniment que abasta tot el centre històric de la ciutat, i que consisteix en engalanar, amb muntatges florals, llocs públics i privats. La gent passeja, entra i surt de patis particulars i edificis històrics, i visita racons que, a vegades, romanen tancats la resta de l'any, i tot això, envoltats de flors. Jo, que si em llegiu una mica ja sabeu que sóc una mica "antisistema", o si més no, contrària al sistema vigent, no sóc gaire defensora d'aquesta celebració, en la que l'Ajuntament esmerça molts esforços. Jo crec que la ciutat no s'hauria d'engalanar només pels turistes, sinó que s'hauria de treballar per fer-la preciosa a ulls dels que la viuen dia a dia -i a vegades la pateixen-, i que Girona és molt més que un centre històric fantàstic. Hi ha un munt de barris vius i dinàmics, amb història i interès social i cultural; barris les necessitats dels quals queden relegades, moltes vegades, en pro de la promoció d'un centre històric, objectivament preciós, però matemàticament poc significatiu respecte el conjunt de la ciutat. Dit això -perquè si no rebento-, haig de dir que, objectivament, la ruta que es proposa a Temps de Flors és encisadora, i paga la pena fer-la! Pel que fa les receptes d'avui, amb temàtica floral, serveixin per traslladar la festa als barris, i concretament al nostre, el de Sant Pau!


INGREDIENTS (Per unes 15 galetes grossetes)
150 grams de farina de blat
75 grams de farina de blat de moro (tipus maizena)
75 grams de farina d'ametlla
100 grams de mantega a temperatura ambient
90 grams de sucre
1 sobre de sucre "vainillat"
2 rovells d'ou
3 cullerades de llet
un pessic de sal
xocolata blanca i negra de cobertura

PREPARACIÓ
Amb el batedor elèctric, amb l'accessori pala, barregeu el sucre, el sucre "vainillat", el pessic de sal i la mantega, que haureu tret una estona abans de la nevera.


Quan tingueu una barreja cremosa, afegiu els rovells d'ou, i tot seguit la farina d'ametlla i la llet.


Continueu barrejant. Veure que la massa tindrà un color ataronjat pels rovells d'ou.


Finalment, afegiu la farina de blat i la de blat de moro, i acabeu de barrejar fins que tots els ingredients quedin ben integrats.


Us quedarà una massa densa i humida, encara que una mica massa tova per treballar.


Per tal d'endurir-la un xic, l'emboliqueu amb paper film i la poseu a la nevera una mitja hora.


En treure-la, la poseu entre dos papers de forn, i l'estireu amb el corró. Es tracta de fer una placa d'un centímetre de gruix.


Llavors, amb el tallador escollit, formeu les galetes.


I les aneu dipositant en un safata de forn, folrada de paper.


Abans d'enfornar, amb un tallador rodó petit (o qualsevol estri rodonet), marqueu el centre de les flors.


Enforneu, a 180 graus, i opció rebosteria (dalt, baix i ventilador), durant uns 12-14 minuts.


Desenforneu, deixeu refredar, i col·loqueu damunt una safata.


Llavors desfeu la xocolata de cobertura blanca i negra (jo ho he fet amb el microones, vigilant molt que no es cremi), i la col·loqueu en biberons de cuina.


Ompliu el centre que heu marcat abans de coure amb la xocolata.



Combineu les dues xocolates per mirar de fer-les ben vistoses.


Deixeu que la xocolata es solidifiqui, i ja les podeu servir! No són les típiques galetes de mantega, i estan molt i molt bones!



Per cert, aquesta és la meva primera recepta amb el forn nou!!! Feia dies que l'antic em feia el tonto, i no m'acabaven de quedar les coses com cal, així que vam anar amb en Marc a comprar-ne un. Me l'han portat aquest matí, i l'he sabut instal·lar jo soleta...o sigui que estic molt orgullosa d'aquestes galetes!!! I ja cal que aquest nou forn estigui preparat per la producció, quasi industrial, de casa meva!!!


Que vagi de gust!

10 comentaris:

  1. ¡¡¡boníssimes!!

    Bona festa floral.

    ResponElimina
  2. Felicitats per aquestes flors!!!! A mes de pastissera, tambe electricista!!!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Ja ho pots ben dir Núria! En Marc no hi confiava gaire que me'n sortís, però ha hagut de rendir-se a l'evidència!!! Espero que no hi hagi cap curtcircuit en els pròxims dies!!!.

      Elimina
  3. Mare de Déu! Jo crec que seria incapaç d'instal.lar un forn. Sóc bastant patata per aquestes coses. Fer-lo servir és una altra cosa...
    Si l'has estrenat amb aquestes galetones deu anar la mar de bé, perquè de clor es veuen genials!
    Bon profit!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Ha anat molt i molt bé! Quina diferència amb el vell!!! Només espero que la instal·lació "aguanti"! Una abraçada Marta!

      Elimina
  4. Unes galetes ben adients per l'esdeveniment!! . M'agrada molt la decoració que hi has fet.
    Petons

    ResponElimina
    Respostes
    1. És cosa d'aquesta primavera que no acaba d'arribar!!! A veure si amb tanta flor, s'anima la calor i es queda definitivament!

      Elimina
  5. Quina monada de galetes Mònica! I quin vici, tenen una pinta més bona... per anar-ne menjant una rere l'altra! ;P

    Petons i bona setmana guapa!

    ResponElimina
  6. Quines galetes més maques t'han quedat!!
    Ben de gust em menjava un parell ara de bon matí amb el café!

    Petons!!

    ResponElimina