divendres, 3 de maig del 2013

ESPIRALS DE NOCILLA I COCO O NOCICOCOS

Aquestes galetes han quedat batejades, a casa nostra, com les "nocicocos"! I són més que bones! Resulta que fa uns dies vaig preparar ulleres de xocolata, però, llegint per internet vaig veure que molts rebosters aficionats, com jo, les preparaven amb nocilla en comptes de amb cagallons de xocolata, i que feien servir sucre moreno en comptes del blanc. Així que vaig decidir fer una nova versió amb aquestes innovacions. Pel que fa la nocilla, ja se sap que qualsevol recepta que en porti fa les delícies dels nens. Però, quan al sucre moreno, us haig de dir  que, combinat amb la pasta de full, és insuperable. Des d'ara ja us anuncio que, totes les galetes ensucrades de pasta de full ho seran, a casa meva, amb sucre moreno. Queden molt i molt millor que amb el blanc. L'ingredient que dóna el toc final a aquesta recepta és el coco, que a nosaltres ens encanta, i que, combinat amb la nocilla eleven a aquestes galetones a categoria celestial! Aquí va la recepta...


INGREDIENTS (per unes 18 nocicocos)
Una placa de pasta de full
10 cullerades de sucre moreno
4 o 5 cullerades de nocilla
4 o 5 cullerades de coco ratllat 

PREPARACIÓ
En primer lloc, esteneu la placa de pasta de full sobre un paper de forn (podeu aprofitar el mateix en el que està embolicat la massa normalment).


Cobriu tota la placa amb sucre moreno, apretant una mica perquè s'adhereixi.


Llavors unteu tota la placa de nocilla. Costa una mica perquè hi ha es sucre, però aquesta és la manera perquè quedi ben integrat a la massa.


Per últim, repartiu el coco per sobre la nocilla.


Després enrotlleu la placa, apretant força en fer les voltes, perquè no quedin espais buits  en l'espiral.


Talleu a rodanxes d'aproximadament un centímetre de gruix, amb un ganivet ben esmolat.


Arrebosseu cada rodanxa en abundant sucre moreno.


Col·loqueu totes les rodanxes en una safata de forn, força separades perquè creixen molt i, si les poseu molt juntes, tindreu  una única macrogaleta!


Enforneu, a 190 graus, durant uns 15 minuts. Llavors desenforneu i deixeu refredar.


I ja les podeu servir acompanyades d'un vinet ben dolcet!


Estan requetebones! Visca el sucre moreno!
Que vagi de gust!

14 comentaris:

  1. Nyam, nyam!!! Que bons aquests "nocicocos"!! No en quedarà cap per mi? Quines ganes de berenar-ne algun... :P

    Petons Mònica i bon cap de setmana!!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Estan fets en un moment o sigui que, si passes per casa meva, en qualsevol moment, te'ls preparo!!! Una abraçada Cristina!

      Elimina
  2. Uhhhmmmm, a mi tot el que està fet amb pasta de full m'encanta per defecte, jeje. I ja no et dic amb Nocilla (bé, jo sóc més de Nutella, ejem, però no et faria pas un lleig amb aquests!).
    Petons!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Doncs ja en som dos...i això que no em convé gaire!!! Una abraçada Pili!

      Elimina
  3. Boníssms. Els he fet de manera semblant amb crema.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Ja provaré altres variants. Aquesta teva de la crema ha d'estar també molt bona! Una abraçada!

      Elimina
  4. Tot, el que porta pasta de full, m'agrada i aquests "nocicocos", ummmmm, que bons.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Ja veurás Lolines que xula la recepta de demà de pasta de full salada! Com diria la meva mare, és per quedar super bé amb algú de compromís!!! Una abraçada!

      Elimina
  5. Que buenas estas espirales, me quedo con tu receta.Besos y graciasss

    ResponElimina
  6. Apa! Tinc dos paquets de pasta de full morint-se d'avorriment a la nevera i no sabia què fer-ne aquesta vegada: solucionat!:) I la recepta salada també promet...
    Una abraçada

    ResponElimina
    Respostes
    1. Dolors, un paquet per la recepta dolça d'avui i un per la salada de demà! I ja els hi has trobat utilitat! Una abraçada Dolors!

      Elimina