dissabte, 4 de maig de 2013

MOLINETS DE GRANA PADANO I AVELLANES

El grana padano és un formatge italià, de pasta premsada i cuita, amb denominació d'origen protegida. S'elabora a diverses regions i és de crosta groga i pasta granulosa, d'aquí li ve el nom de "grana". El seu origen és medieval. L'elaboraven els monjos amb el sobrant de llet. I a mi i especialment a la meva filla petita, ens encanta! Especialment en format pols, per la sopa, la pasta o l'amanida!!! Avui, l'he utilitzat per fer unes pastes que han quedat estèticament originals: uns molinets. Si els prepareu per algun convidat, segur que el sorpreneu! 


INGREDIENTS (per uns 15 molinets)
1 placa de pasta de full
150 grams de grana padano format pols
100 grams d'avellanes torrades trinxades (i 15 meitats senceres)
1 ou batut per pintar



PREPARACIÓ
Estireu la massa de pasta de full.


La talleu a quadrats.


Feu quatre talls, en diagonal, des de cada vèrtex de cada quadrat, sense que acabin d'arribar al centre, i pinteu amb ou.


A l'espai del mig, i poseu una culleradeta de grana padano i un pessic d'avellanes trinxades (jo les he posat en una bossa, i les he picat amb la ma de morter, a "lo bèstia"!).



Uniu una de les puntes de cada costat del quadrat al centre, per formar el molinet.


Per tal que aquesta unió central s'aguanti, l'apreteu amb una mitja avellana, i torneu a pintar amb ou.


Col·loqueu en una plata d'anar al forn folrada de paper, separats perquè creixen una mica.


Enforneu, a 190 graus, durant uns 12 minuts. Es fan ràpidament. Desenforneu, deixeu refredar i degusteu!!! 



Penseu en deixar-ne algun si és que els heu fet pels convidats!



Que vagi de gust!

14 comentaris:

  1. Hola Mónica, que maravilla, me encanta como te ha quedado, el queso con el hojaldre está muy bueno.
    Besos
    Cocinando con Montse

    ResponElimina
    Respostes
    1. Em va encantar aquesta forma, i el farcit també estava molt bo, i cruixent, tal com m'agrada! Una abraçada Montse!

      Elimina
  2. Respostes
    1. És que, Rosa Maria, la pasta de full té inacabables opcions! Una abraçada!

      Elimina
  3. Estèticament, m'encanta! Provaré de fer-ho amb altres ingredients que siguin aptes a les meves intoleràncies. Una abraçada!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Tant poden ser dolces com salades! I tens raó, el més original de la recepta és la forma de la pasta! Una abraçada!

      Elimina
  4. Senzills i vistosos! Genials! :)

    ResponElimina
    Respostes
    1. Moltes gràcies Dolors...la veritat és que no costen gens de fer i donen un resultat visual bonic!

      Elimina
  5. Gràcies per la idea Mònica! Trobo que són molt bonics, i a més es poden farcir del que vulguis (tot i que la teva combinació ha d'estar espectacular!).
    Petons!

    ResponElimina
    Respostes
    1. I tant, la Núria, de Cuinant amb la Núria diu que els farà amb parmesà i sobrassada! Una abraçada Pili!

      Elimina
  6. Ostres m'encanta la idea! Aquest dissabte és l'aniversari de la meva germana i durà un parell d'amigues. Crec que m'has donat una idea genial per sorprendre-les ^^

    Petonets :D

    ResponElimina
    Respostes
    1. Me n'alegro molt que t'hagi agradat la idea Laia!!! Una abraçada!

      Elimina