dissabte, 4 de maig del 2013

MOLINETS DE GRANA PADANO I AVELLANES

El grana padano és un formatge italià, de pasta premsada i cuita, amb denominació d'origen protegida. S'elabora a diverses regions i és de crosta groga i pasta granulosa, d'aquí li ve el nom de "grana". El seu origen és medieval. L'elaboraven els monjos amb el sobrant de llet. I a mi i especialment a la meva filla petita, ens encanta! Especialment en format pols, per la sopa, la pasta o l'amanida!!! Avui, l'he utilitzat per fer unes pastes que han quedat estèticament originals: uns molinets. Si els prepareu per algun convidat, segur que el sorpreneu! 


INGREDIENTS (per uns 15 molinets)
1 placa de pasta de full
150 grams de grana padano format pols
100 grams d'avellanes torrades trinxades (i 15 meitats senceres)
1 ou batut per pintar



PREPARACIÓ
Estireu la massa de pasta de full.


La talleu a quadrats.


Feu quatre talls, en diagonal, des de cada vèrtex de cada quadrat, sense que acabin d'arribar al centre, i pinteu amb ou.


A l'espai del mig, i poseu una culleradeta de grana padano i un pessic d'avellanes trinxades (jo les he posat en una bossa, i les he picat amb la ma de morter, a "lo bèstia"!).



Uniu una de les puntes de cada costat del quadrat al centre, per formar el molinet.


Per tal que aquesta unió central s'aguanti, l'apreteu amb una mitja avellana, i torneu a pintar amb ou.


Col·loqueu en una plata d'anar al forn folrada de paper, separats perquè creixen una mica.


Enforneu, a 190 graus, durant uns 12 minuts. Es fan ràpidament. Desenforneu, deixeu refredar i degusteu!!! 



Penseu en deixar-ne algun si és que els heu fet pels convidats!



Que vagi de gust!

14 comentaris:

  1. Hola Mónica, que maravilla, me encanta como te ha quedado, el queso con el hojaldre está muy bueno.
    Besos
    Cocinando con Montse

    ResponElimina
    Respostes
    1. Em va encantar aquesta forma, i el farcit també estava molt bo, i cruixent, tal com m'agrada! Una abraçada Montse!

      Elimina
  2. Respostes
    1. És que, Rosa Maria, la pasta de full té inacabables opcions! Una abraçada!

      Elimina
  3. Estèticament, m'encanta! Provaré de fer-ho amb altres ingredients que siguin aptes a les meves intoleràncies. Una abraçada!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Tant poden ser dolces com salades! I tens raó, el més original de la recepta és la forma de la pasta! Una abraçada!

      Elimina
  4. Respostes
    1. Moltes gràcies Dolors...la veritat és que no costen gens de fer i donen un resultat visual bonic!

      Elimina
  5. Gràcies per la idea Mònica! Trobo que són molt bonics, i a més es poden farcir del que vulguis (tot i que la teva combinació ha d'estar espectacular!).
    Petons!

    ResponElimina
    Respostes
    1. I tant, la Núria, de Cuinant amb la Núria diu que els farà amb parmesà i sobrassada! Una abraçada Pili!

      Elimina
  6. Ostres m'encanta la idea! Aquest dissabte és l'aniversari de la meva germana i durà un parell d'amigues. Crec que m'has donat una idea genial per sorprendre-les ^^

    Petonets :D

    ResponElimina
    Respostes
    1. Me n'alegro molt que t'hagi agradat la idea Laia!!! Una abraçada!

      Elimina