dilluns, 6 de maig del 2013

GALETES FARCIDES DE GUAIABA

Ahir vaig anar a una botiga del barri de Santa Eugènia on, segons el seu propietari, un paquistanès d'allò més simpàtic, hi té "coses de tot el món". I dono fe que no diu mentides. Vam menjar xips de plàtan d'Equador, vaig comprar llet de coco directament importada de Thailandia (estic pensant que fer-ne), i una pasta de guaiaba brasilera que està boníssima. De textura és com codonyat, però té un gust molt particular! Per tant, he decidit trobar-hi un ús reboster d'immediat, i, buscant, buscant, he trobat una recepta de galetes farcides a la web http://cocinacongionvanna.com que ha resultat ser tot un descobriment! Ella les prepara tipus bola, i jo les he fet més amb forma de galeta, però, sigui amb la forma que sigui, són molt bones! A veure què us semblen!



INGREDIENTS (per unes 20 galetes)
1 tassa i mitja de farina
2 cullerades de sucre moreno (més una mica per empolsinar)
2 sobres de sucre "vainillat"
1 tassa i mitja de mantega
Pasta de guaiaba
1 clara d'ou

Aquesta és la famosa pasta de guaiaba que em vaig agenciar ahir!

PREPARACIÓ
Amb el batedor elèctric, dotat de l'accessori pala, barregeu la farina i la mantega.


Hi incorporeu el sucre moreno.


I també el sucre "vainillat".


Acabeu de barrejar bé. Obtindreu una massa compacte però tova i treballable.


Emboliqueu amb paper de film i deixeu reposar a la nevera una estona.


Mentrestant, talleu la pasta de guaiaba a quadradets.


Després la traieu i prepareu les galetes. N'agafeu una porció.


Hi col·loqueu un quadradet de pasta de guaiaba al bell mig.


I el tapeu amb la massa del voltant, fent una boleta.


Aneu col·locant les boles en una safata.


Quan les tingueu totes llestes, amb el revers d'una cullera les aixafeu una mica. Separeu perquè encara que poc, creixen una miqueta.



Pinteu amb la clara d'ou.


I empolsineu amb sucre moreno.


Finalment, enforneu, a 180 graus, durant uns 12-14 minuts i, quan estiguin daurades, desenforneu i deixeu refredar. En treure-les estan una mica toves, però en refredar-se ja agafen consistència.


I ja les teniu preparades per qualsevol ocasió! Unes galetes d'allò més tropicals per sorprendre a qualsevol!



Que vagi de gust!

6 comentaris:

  1. Quina bona pinta! deu funcionar amb qualsevol tipus de farcit? penso amb un codonyat o pasta de fruita

    ResponElimina
    Respostes
    1. Jo crec que si! Com deia, la textura de la pasta de guaiaba -que està boníssima- és com de codonyat, i les galetes són un entremig entre pasta de te i pastisset, perquè és una massa sense ou. A mi m'han encantat, i amb algun farcit ideat per vosaltres segur que estan de mort!

      Elimina
  2. Caram, Mònica! de tot en fas postres!! Ets una passada, amb guaiaba i tot!! petons

    ResponElimina
    Respostes
    1. La pasta de guaiaba és molt i molt bona! I faig com tu, vaig buscant ingredients nous per provar i fer receptes atractives!!! Una abraçada Marina!

      Elimina