dimecres, 22 de maig del 2013

MAGDALENES DE CARAMEL

L'altre dia, a Torroella, vaig adquirir un dels darrers grans descobriments personals en rebosteria dels darrers temps: la pasta de toffee, o concentrat de caramel!!! És boníssim, i dóna un color i un sabor a les receptes extraordinari! De moment, hem fet ja un parell de vegades magdalenes, i la veritat, segons els de casa, són de les més bones que han provat mai! Si les feu, ja em direu el què!


INGREDIENTS (per unes 16 magdalenes)
Per la base
115 grams d'oli d'oliva suau
220 grams de sucre moreno "muscovat" (o moreno normal si no en trobeu)
3 ous
200 grams de farina
1 culleradeta de llevat
120 ml de llet
3 culleradetes de pasta de toffee

Pel glacejat d'ornament
4 cullerades de "icing sugar" (o sucre llustre si no en trobeu)
2 cullerades d'aigua
1 cullerada de pasta de toffee

Aquesta és la pasta de toffee que em vaig agenciar!
PREPARACIÓ
En un bol aboquem el sucre moreno "muscovat" -que és molt poc refinat i, per tant, molt fosc i dens (si no en trobeu ho podeu fer amb sucre moreno normal)-, i l'oli, i remenem amb el batedor, a velocitat alta, amb l'accessori pala.


 Tres o quatre minuts més tard, tindrem una massa molt fosca i espessa com aquesta.


Llavors hi afegim els ous, un a un, i continuem barrejant.


La barreja s'aclarirà força.


És el moment d'afegir-hi la farina -prèviament barrejada amb el llevat- i la llet, a tongades intercalades. En aquesta fase, continuem barrejant amb l'accessori pala del batedor, però a velocitat baixa.


Finalment, afegim la pasta de toffee.


I incorporem a la massa amb una espàtula.


Quan hàgiu obtingut una mescla homogènia, repartiu entre els papers de magdalena, que haureu d'omplir només fins els 2/3-3/4. Enforneu i coeu, a 170 graus, opció rebosteria (dalt, baix i ventilador), durant uns 16-18 minuts.


Mentre es couen, prepareu el glacejat. Es tracta de barrejar l'icing sugar (que és un sucre llustre però moooolt fi) o sucre llustre si no trobeu del primer, l'aigua i la pasta de toffee, i remenar enèrgicament, i durant uns minuts, amb una cullera.




Obtindreu una salsa, de textura líquida densa, d'aquest color daurat fosc tan preciós!


Desenforneu les magdalenes i deixeu refredar.


Un cop fredes, decoreu-les amb una mica de glacejat -que haureu col·locat dins una mànega pastissera de llençar, sense boca-,  fent ratlles d'un costat a l'altre per sobre la magdalens.


No només queden boniques sinó molt bones!



Que vagi de gust!

14 comentaris:

  1. Hola Mónica!!!!
    Quines magdalenes més bones!!! I quina enveja quan he vist el que t'has comprat!!! però he fet una mica de "trampa" i he visitat homechef... je je!!! Pot ser jo també podré agenciar-me un pot d'aquests i fer les teves magdalenes!!!!
    M'encanta el toffee, i segur que `per fer les natilles de toffee anirà de meravella...
    Un petonàs, guapa.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Ui, ui, ui...natilles de toffee...han de ser irresistibles!!! No tardis a fer-les que "necessito" la recepta!!! Una abraçada!

      Elimina
  2. Respostes
    1. Si que ho són...s'han fet fonedís de la caixa on estaven guardades ràpidament!

      Elimina
  3. Ui! I tant que han de ser bones!!! Es veuen fantàstiques Mònica!! ;)

    Petonets!

    ResponElimina
    Respostes
    1. El glacejat de sobre no l'havia provat mai, i el tornaré a fer servir perquè queda molt bé i li dona un toc un xic cruixent molt interessant!

      Elimina
  4. Ajà!! Així que el caramel va barrejat amb la massa? Això ha de ser boníssim! Quina bona troballa golafre que has fet, Mònica!! I quines ganes de tastar aquestes magdalenes!! Petonets

    ResponElimina
    Respostes
    1. No ho pots ni arribar a saber...em van dir que la pasta durava tres o quatre mesos...però jo, amb 15 dies en tinc prou per acabar-la!!! Una abraçada Marina!

      Elimina
  5. Noieta...a tu se't deixa sola una setmana i es fa difícil atrapar-te!!! :)))))
    Les magdalenes fan una pinta insuperable i...he estat 10 dies per les terres catalanes visitant a la família i he tornat a casa amb una maleta de més per culpa de "homechef": crema de violeta, crema de rosa, pasta de torró de xixona i perquè m'ha fet por passar-me del pes a l'aeroport que si no... DE VICI!!!!
    Una abraçada!!!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Jo tinc pendent de provar la d'avellana... Està clar que tenim moooolta feina!!! Espero que les vacances hagin anat molt i molt bé! Una abraçada Dolors!

      Elimina
  6. Magdalenes, i caramel!?

    Quina combinació, han d'estar de vici!!

    Petons!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Jo crec que és una combinació diabòlicament irresistible!

      Elimina
  7. Aquestes pastes de Sosa són tota una troballa. He de provar aquesta que pel que dius ha de ser deliciosa. Les magdalenes tenen una pinta..... Jo et recomano la de gerds, espectacular!! I combinada amb xocolata negra... bufffssss!! Tremenda!!
    Petonets bonica :-)

    ResponElimina