dimecres, 12 de juny del 2013

FOCACCIA D'ORENGA

La focaccia és una pa pla, cobert generalment d'herbes i flocs de sal, típic de la cuina italiana. Té semblances amb la massa de la pizza, i la recepta bàsica es creu que prové dels etruscs o els grecs. Ahir en vaig fer per sopar, i us ben asseguro que els etruscs o els grecs (depèn de qui se l'inventés) eren uns cracks culinaris!  És una recepta facilíssima, i dóna com a resultat un pa molt i molt saborós, bo sol, i encara millor acompanyat d'una mica de formatge fresc o un tall d'embotit! Jo no tenia flocs de sal, així que la vaig fer amb sal de cuina normal, però com que no tardaré en tornar-la a preparar, ja procuraré tenir la sal adequada! M'oblidava de dir-vos que la proporció dels ingredients la vaig treure del primer fascicle de la col·lecció "Delicias al horno" -que val a dir que per ser l'únic que vaig arribar a comprar, n'he tret prou profit!-. Dit això només em queda dir-vos que no dubteu en tenir un vespre "panarra" i provar la recepta perquè us llepareu els dits!


INGREDIENTS (per quatre focaccies individuals)
Per la massa
450 grams de farina de força
2 sobres de llevat de flequer
1 culleradeta de sal
2 culleradetes d'orenga sec
4 cullerades d'oli d'oliva
250 ml d'aigua tèbia
una mica d'oli i d'orenga per decorar

Per decorar
1 culleradeta d'orenga
4 pessics de sal (si poden ser flocs millor)
4 pessics d'orenga sec

PREPARACIÓ
En un bol posem la farina, el llevat, la sal i l'orenga.


Perquè no hi hagi dubtes amb el llevat, jo he fet servir dos sobrets d'aquest.


Llavors afegiu l'aigua i l'oli.


Amb l'ajuda de l'accessori ganxo del batedor elèctric, barregeu els ingredients i amasseu durant uns 10 minuts a velocitat mitjana. Si veieu que us queda molt seca, podeu afegir 10 o 20 ml més d'aigua.


Un cop obtinguda una massa flonja i suau, i no gaire enganxosa, la col·loqueu en un recipient prèviament untat d'oli d'oliva.


Deixeu reposar, en un lloc càlid, durant una hora (ha de doblar el seu volum). Jo engego el forn al mínim, després l'apago i deixo llevar la massa a l'interior.


Així va quedar la meva massa llevada.


Llavors, sobre una superfície enfarinada, la treballeu una mica per treure-li l'aire.


Tot seguit, dividiu la massa en quatre porcions.


Estireu amb el corró fins a obtenir quatre coquetes d'un cm. aproximat de gruix.


Col·loqueu damunt la safata en la que pretengueu enfornar-les, que també haureu prèviament untat d'oli.


Tapeu amb paper film, i deixeu reposar uns 20 minuts.


Destapeu i, amb els dits, feu unes quantes marques sobre les coquetes.


Repartiu una mica d'orenga pel cim.


I acabeu amb un rajolí d'oli d'oliva sobre cada una.


Enforneu a 220 graus, opció rebosteria (dalt, baix i ventilador), durant uns 15 minuts. I ja tindreu un pa magnífic per sopar!





Que vagi de gust!

11 comentaris:

  1. Que bones que són les focaccies, jo també en faig sovint.

    ResponElimina
  2. Abans en menjava. Ara... hauré de trobar farines adequades per tornar-ne a fer! Bon profit!!!!!!

    ResponElimina
  3. M'encanta la focaccia, he de confessar que la compro a Mercaodna
    M'apunto la recepta, t'ha quedat estupenda.

    ResponElimina
  4. Que bones són les focaccies!! la setmana passada en vam publicar una amb ceba que estava boníssima!! Sens dubte val la pena fer-la, molt bona idea la teva de fer-les individuals :)

    ResponElimina
  5. Que delicia, le tenía muchas ganas a la receta.Besos amiga

    ResponElimina
  6. Ei!! Que xules, no? Sempre m'he quedat amb ganes de fer focaccia i encara no he trobat el moment, ja que és una recepta un pèl llarga. Que torradetes i temptadores que t'han quedat, Mònica! Petonets

    ResponElimina
  7. mmmm.. a mi la foccacia m'encanta!!! i sembla que t'ha quedat ben esponjosa, que es part de la seva gràcia...!!! Ara me'n menjaria una per esmortzar!!!!

    ResponElimina
  8. T'han quedat de conya Mònica! Una bona queixalada els hi donava jo!
    Petons!!

    ResponElimina
  9. La focaccia és una passada!!!! Molt senzilla i...boníssima!!!
    Salut i petons,
    Olga

    ResponElimina
  10. Que ricas!!! te han quedado fabulosas, me gustan mucho.
    Besos
    Cocinando con Montse

    ResponElimina
  11. Oi que és boníssima la focaccia? A mi m'encanta! :P

    T'ha quedat molt bé, té la pinta d'estar de vici Mònica!

    Molts petons!

    ResponElimina