dimecres, 19 de juny del 2013

PASTES SEQUES DE MELMELADA DE LLIMONA

Les pastes seques són genials! Tenen la mida justa per poder menjar-ne unes quantes sense quedat tip a rebentar i venen de gust a tothora! Per això avui que ha caigut a les meves mans un potet de melmelada de llimona, m'he decidit a preparar-ne una quantes! Han quedat molt bones i han servit per endolcir una mica la darrera reunió de la Junta de l'Associació de Veïns del meu barri (Sant Pau de Girona), abans de la súper festa major que hem organitzat aquest any, i que celebrem aquest cap de setmana. Aqui va la recepta!


INGREDIENTS (Per unes 30 pastes seques)
150 grams de mantega a temperatura ambient
125 grams de sucre blanc
1 ou
250 grams de farina
1 culleradeta de llevat tipus Royal
un pessic de sal
melmelada de llimona

PREPARACIÓ
En el batedor elèctric amb l'accessori pala, barregeu la mantega i el sucre fins obtenir una massa amb textura crema.


Llavors afegiu l'ou i continueu barrejant.


Després, poc a poc, afegiu la farina (barrejada amb el llevat tipus Royal i el polsim de sal).


Ha de quedar-vos una massa més o menys amb aquest aspecte. Ha de ser tova però no massa enganxosa.


Emboliqueu la massa amb paper film, i reserveu a la nevera durant una horeta.


Passada l'hora, dividiu la massa en dos trossos i, amb cada tros, feu un macarró gegant.


Talleu el macarró a rodanxes d'un centímetre aproximat de gruix.


Amb un tap de plàstic de mida més petita que les rodanxes, pressioneu-ne el centre de cada una.


Es tracta de convertir cada galeta en una mena de "mini piscina".


Col·loqueu totes les galetes "piscina" en una safata folrada de paper per enfornar.


Aquí és on entra en joc la melmelada, en aquest cas, de llimona.


Poseu la melmelada en una mànega de plàstic sense boca, i repartiu-ne una miqueta per dins de cada galeta "piscina".



Enforneu, a 180 graus, opció rebosteria (dalt, baix i ventilador), durant uns 13-15 minuts.


Desenforneu, deixeu refredar i..... a menjar!!!




Només us adverteixo d'una cosa...amb una o dues no en tindreu prou!!!
Que vagi de gust!

18 comentaris:

  1. quin goig que fan aquestes galetes de llimona, ohhhhh

    ResponElimina
  2. Que maques i que bones amb melmelada de llimona! Li deu donar un toc fantàstic a les galetes! :P

    Un petó bonica!

    ResponElimina
    Respostes
    1. A cullerades ja era bona Cristina, però sobre la galeta és espectacular!

      Elimina
  3. Quina superlliçó!!! Què ben explicat!!! T'han quedat molt boniques!!!!
    Salut i petons,
    Olga

    ResponElimina
    Respostes
    1. Moltes gràcies Olga! Són les imatges, que ja ho diuen que valen més que 1000 paraules!

      Elimina
  4. Amb melmelada de llimona han de quedar ben refrescants!! Així que les haurem de guardar amb pany i clau, que pel que dius.. volen!! Petonets, guapa.

    ResponElimina
  5. Amb melmelada de llimona, ideals!
    Estic comprovant que el teu repertori de galetes no s'acaba, i m'encanta!

    Petons!

    ResponElimina
    Respostes
    1. És que sóc una "galetaaddicta"...ho reconec. Una abraçada Víctor!

      Elimina
  6. Mmm que bones! Segur que tots els veins us vau posar d' acord!

    ResponElimina
  7. i si t'animes a fe-la a casa la melmelada de llimona... és tot un repte, heheh
    Jo les he fetes molt semblants i hi he posat un fil de xocolata per damunt... i tens raó, amb una o dues no es conforma ningú.
    PTNTS
    Dolça

    ResponElimina
    Respostes
    1. Les melmelades són una de les meves assignatures pendents!

      Elimina
  8. Vistoses i cada vegada que tinguis una melmelada diferent ja saps com provar-la!

    ResponElimina
  9. bona proposta!"!! les haurem de provar de fer!

    ResponElimina